9.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 9, 2022

Vorbe multe, bani puţini! Doar 2 primării din Teleorman au primit bani pentru plata unor lucrări finanţate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a virat suma de 65.226.713,08 lei, în vederea decontării facturilor pentru 109 obiective de investiţii realizate la nivelul întregii ţări, prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
Şi de această dată, primăriile din judeţul Teleorman par că nu sunt agreeate de către minister. În ultima vreme, doar câteva obiective realizate la nivelul judeţului au primit finanţare. Atât de puţine încât le poţi număra cu uşurinţă pe degetele de la o mână. Conform documentului postat pe pagina ministerului, numai două unităţi administrativ teritoriale au primi sumele necesare pentru plata unor lucrări aflate în derulare. Este vorba despre primăria Beciu- 167.698 de lei şi cea mai săracă comună din ţară, Necşeşti, suma alocată fiind de 833.221 de lei.
Astfel, pentru etapa I, a fost achitată suma de 1.776.411,06 de lei pentru 9 obiective, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate facturi în valoare de 63.450.301,42 de lei pentru 100 de obiective.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare