17.7 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Vicepreședinte CJ Teleorman, Raluca Fedeleș-declaraţie de presă

Articole noi

IPJ Teleorman face angajări. Cinci posturi de agent de poliție și 12 posturi de ofițer vor fi scoase la concurs

Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual,...

Cum îți asiguri un preț fix la electricitate timp de 12 luni pentru casa ta

Anul acesta a venit cu schimbări importante pe piața de energie electrică, în contextul liberalizării  prețului energiei electrice, dar...

În două localităţi din Teleorman, rata de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori. 168 de persoane au fost testate în ultimele 24...

Conform ultimelor date publicate astăzi, 21 septembrie 2021, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Având în vedere începutul anului școlar, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, am inițiat un proiect de hotărâre pentru sprijinirea elevilor din mediu rural.
Concret, propunerea mea are la bază descurajarea abandonului școlar, pe motiv că familia nu dispune de resurse financiare, și, totodată, susținerea copiilor care, deși au potențial, nu își pot cumpăra rechizitele și materialele necesare cursurilor școlare.
Proiectul propus de mine constă în achiziționarea acestor materiale didactice, esențiale pentru accesul la educație, din bugetul propriu al Consiliului Județean Teleorman.
Inițiativa mea a fost blocată de funcționari publici din Consiliul Județean, executanți fideli ai indicațiilor președintelui Adrian Gîdea, care, la rândul său, cu o atitudine potrivită mai degrabă poeziei „Cățeluș cu părul creț”, se jură că nu a ajuns la el acest proiect, până în acest moment.
Probabil s-a pierdut printre contractele semnate cu firmele de casă, altfel nu îmi explic cum i-a „scăpat”.
Potrivit legislației în vigoare, OUG nr. 57/2019, art. 173 alin. (1) lit. d), Consiliul Județean Teleorman poate susține financiar, din bugetul propriu, acest ajutor pentru elevii defavorizați.
Din păcate, dorința mea de a oferi sprijin copiilor care abia dacă au ce să pună pe masă, s-a lovit de tot felul de piedici.
M-am lovit de obstacole administrative și amânări fără un fundament real, ce vor avea drept rezultat faptul că acest proiect de hotărâre nu va putea fi inițiat la timp.
Nu este prima dată când se tergiversează luarea unor astfel de decizii, când vine vorba despre proiectele de hotărâre inițiate de consilierii județeni PNL, însă, de această dată, acțiunile președintelui Consiliului Județean Teleorman și ale funcționarilor fideli ordinelor de partid mi se par de un cinism greu de tolerat.
E vorba despre copii din județul nostru, care nu au posibilitatea să își procure singuri materialele didactice și care meritau o mână de ajutor.
Este trist, cinic și revoltător.

Vicepreședinte CJ Teleorman, Raluca Fedeleș

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

IPJ Teleorman face angajări. Cinci posturi de agent de poliție și 12 posturi de ofițer vor fi scoase la concurs

Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual,...

Articole similare