4.4 C
Judeţul Teleorman
marți, ianuarie 18, 2022

Vicepreședinte CJ Teleorman, Raluca Fedeleș-declaraţie de presă

Articole noi

În 64 de localităţi din Teleorman, se înregistrează cel puţin un caz de infectare cu Covid-19. Rata de incidenţă este de 1,11 la mia...

Conform ultimelor date publicate astăzi, 18 ianuarie 2022, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

Prognoza METEO pentru Teleorman. Temperaturi peste normalul perioadei şi precipitaţii deficitare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Având în vedere începutul anului școlar, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, am inițiat un proiect de hotărâre pentru sprijinirea elevilor din mediu rural.
Concret, propunerea mea are la bază descurajarea abandonului școlar, pe motiv că familia nu dispune de resurse financiare, și, totodată, susținerea copiilor care, deși au potențial, nu își pot cumpăra rechizitele și materialele necesare cursurilor școlare.
Proiectul propus de mine constă în achiziționarea acestor materiale didactice, esențiale pentru accesul la educație, din bugetul propriu al Consiliului Județean Teleorman.
Inițiativa mea a fost blocată de funcționari publici din Consiliul Județean, executanți fideli ai indicațiilor președintelui Adrian Gîdea, care, la rândul său, cu o atitudine potrivită mai degrabă poeziei „Cățeluș cu părul creț”, se jură că nu a ajuns la el acest proiect, până în acest moment.
Probabil s-a pierdut printre contractele semnate cu firmele de casă, altfel nu îmi explic cum i-a „scăpat”.
Potrivit legislației în vigoare, OUG nr. 57/2019, art. 173 alin. (1) lit. d), Consiliul Județean Teleorman poate susține financiar, din bugetul propriu, acest ajutor pentru elevii defavorizați.
Din păcate, dorința mea de a oferi sprijin copiilor care abia dacă au ce să pună pe masă, s-a lovit de tot felul de piedici.
M-am lovit de obstacole administrative și amânări fără un fundament real, ce vor avea drept rezultat faptul că acest proiect de hotărâre nu va putea fi inițiat la timp.
Nu este prima dată când se tergiversează luarea unor astfel de decizii, când vine vorba despre proiectele de hotărâre inițiate de consilierii județeni PNL, însă, de această dată, acțiunile președintelui Consiliului Județean Teleorman și ale funcționarilor fideli ordinelor de partid mi se par de un cinism greu de tolerat.
E vorba despre copii din județul nostru, care nu au posibilitatea să își procure singuri materialele didactice și care meritau o mână de ajutor.
Este trist, cinic și revoltător.

Vicepreședinte CJ Teleorman, Raluca Fedeleș

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

În 64 de localităţi din Teleorman, se înregistrează cel puţin un caz de infectare cu Covid-19. Rata de incidenţă este de 1,11 la mia...

Conform ultimelor date publicate astăzi, 18 ianuarie 2022, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

Articole similare