24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Veste bună pentru primăriile din Teleorman. Ordinul privind dezvoltarea reţelelor de gaze prin Anghel Saligny a fost publicat

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a publicat ordinul comun cu Ministerul Energiei-România privind dezvoltarea reţelelor de distribuţie de gaze finanţate din Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”-anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

”Scopul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetăţenii care nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale, respectiv modernizarea infrastructurii existente. Vom branşa aproximativ 196.000 de familii la reţeaua de gaze. Pentru reţeaua de apă, canal şi drumuri, Ministerul Dezvoltării a primit deja cereri de finanţare de la 97,5% dintre comunele, oraşele, municipiile şi judeţele din România, fapt care subliniază nevoia pentru aceste investiţii pe care le vom finanţa prin Programul Anghel Saligny”-a declarat Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a precizat: MDLPA a elaborat, încă din luna septembrie 2021, proiectul de ordin comun publicat astăzi, ale cărui prevederi urmează să fie completate cu anexele privind caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii, şi respectiv indicatorii tehnici specifici categoriei de investiţii prevăzute în Ordonanţa de urgenţă nr.95/2021 care aprobă Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, a căror elaborare este în atribuţia Ministerului Energiei.

Ministrul Cseke Attila a amintit: prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, Guvernul asigură o finanţare în valoare de 7,5 miliarde de lei pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de gaze naturale.

Programul permite finanţarea înfiinţării de noi sisteme de distribuţie de gaze naturale, extinderea acestora, precum şi modernizarea, prin transformarea celor existente în sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale.

După cum este cunoscut, a fost publicat şi ordinul comun privind standardul de cost pentru reţelele de gaze, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 954/6.10.2021, care este acelaşi cu cel aprobat pentru investiţiile din fonduri europene, şi se actualizează anual, folosind indicatori statistici diseminaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Potenţialii beneficiari ai Programului vor putea depune solicitările de finanţare în termen de 45 de zile de la data publicării, în Monitorul Oficial, al Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei pentru aprobarea Programului „Anghel Saligny”, iar selectarea obiectivelor de investiţii se va face conform criteriilor stabilite prin aceleaşi norme. Ulterior aprobării listelor obiectivelor de investiţii, beneficiarii vor trimite eventualele documente suplimentare necesare, iar după încheierea contractelor de finanţare, beneficiarii pot solicita din partea MDLPA decontarea sumelor necesare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare