5.4 C
Judeţul Teleorman
miercuri, noiembrie 25, 2020

Monitorizare situaţii de urgenţă şi salvare persoane

Articole noi

Un învățământ de calitate în Teleorman este o prioritate pentru mine!

Ce facem pentru un învățământ de calitate cu rezultate în Teleorman? Propunerea mea este un sistem de învățământ corelat...

Sănătatea populației a reprioritizat cheltuielile bugetare și la cea de-a treia rectificare

Pandemia provocată de COVID -19 a reprioritizat cheltuielile bugetare ale Guvernului PNL, pentru a fi asigurate fondurile necesare dotării...

Soluțiile PSD pentru combaterea pandemiei COVID!

Comandat de PSD Org. Jud. Teleorman cod mandatar financiar 11200020 Este total greșită abordarea guvernului Orban care PLAFONEAZĂ ARTIFICIAL numărul...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În cursul zilei de marţi, 17 ianuarie a.c., judeţul Teleorman a fost sub avertizare meteorologică Cod Galben de vânt şi ninsori slabe cantitativ, fiind înregistrate intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h.

Aceste fenomene meteorologice au cauzat destule probleme atât celor care se ocupă de degajarea zăpezii pe drumurile publice, cât şi participanţilor la trafic, fiind înregistrate mai multe solicitări pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, care anunţau că autoturismele au rămas blocate între sulurile de zăpadă formate de viscol.

Drumarii care se ocupă de deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul nostru au reuşit să menţină deschise traficului rutier toate tronsoanele, acţionând în permanenţă cu 69 de oameni şi 61 de utilaje.

În ceea ce priveşte situaţia drumurilor judeţene, anumite sectoare de drum au fost închise circulaţiei din cauza viscolului puternic, acţiunea drumarilor fiind îngreunată de formarea sulurilor de zăpadă pe carosabil. Pe toate sectoarele de drum judeţean au acţionat la foc continuu, 80 de persoane cu 51 de utilaje de deszăpezire.

Seara, pe 17 ianuarie 2017, erau închise circulaţiei patru drumuri judeţene, situaţia fiind menţinută şi în dimineaţa zilei de 18 ianuarie, şi anume: DJ 703, între localităţile Călineşti şi Siliştea Gumeşti, DJ 612, între localităţile Călineşti şi Rădoieşti, DJ 504, între localităţile Alexandria şi Cernetu şi DJ 612 A, pe tronsoanele Rosiori (Spital TBC)-Balta Sărată şi Cângeni-Plopii Slăviteşti.

În această perioadă, în cadrul Dispecratului comun ISU-Ambulanţă au fost primite mai multe apeluri telefonice de la cetăţenii rămaşi blocaţi în zăpadă cu autoturismele personale, situaţiile fiind rezolvate cu sprijinul tuturor instituţiilor ce au abilităţi în gestionarea acestor situaţii, şi anume: Pompieri, Poliţie, Ambulanţă, reprezentanţii drumurilor judeţene şi naţionale, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU),  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi alte structuri.

Situaţii de urgenţă monitorizate şi rezolvate

 La Balaci, pe numărul unic de urgenţă 112, ora 10:18, primarul localităţii a anunţat faptul că pe DJ 703, între localităţile Balaci şi Tecuci, mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă. Din dispeceratul comun ISU-Ambulanţă s-a luat legătura cu operatorul economic care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene, care a trimis la faţa locului mai multe utilaje. Situaţia a revenit la normal în cel mai scurt timp posibil, conducătorii auto reluându-şi traseul în condiţii de siguranţă.

Pe raza localităţii Comoara, comuna Drăgăneşti Vlaşca, în jurul orei 10:30, un cetăţean a sunat pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă pentru a solicita ajutorul autorităţilor deoarece rămăsese blocat cu autoturismul în zăpadă, pe DC 18. Dispecerii au luat legătura cu primarul localităţii care a trimis imediat un utilaj propriu pentru scoaterea maşinii. La faţa locului au fost găsite două autoturisme, acestea fiind scoase din zăpadă în cel mai scurt timp, în zonă traficul rutier fiind deblocat;

Pe DJ 601 F, între localităţile Dulceanca şi Albeşti, din cauza viscolului, pe carosabil s-au format suluri de zăpadă, trei autoturisme şi un microbuz fiind blocate. Primarul localităţii Vedea a sunt la numărul unic pentru apeluri de urgenţă şi a anunţat evenimentul. La faţa locului, Secţia Drumuri Judeţene a trimis mai multe utilaje de deszăpezire, autoturismele reluându-şi traseul la deblocarea carosabilului.

Pe DJ 503, în apropierea localităţii Poeni, două autoturisme au rămas blocate, acestea nemaiputând înainta din cauza sulurilor de zăpadă. S-a luat legătura cu viceprimarul localităţii Poeni, care a trimis la locul evenimentului un utilaj.  Autoturismele au fost scoase din zona blocată, conducătorii auto reluându-şi traficul în condiţii de siguranţă.

Între localităţile Dobroteşti şi Tecuci, pe drumul comunal 48, un cetăţean a derapat, rămânând blocat cu autoturismul în zăpadă. S-a luat legătura cu membrii CLSU Dobroteşti, care au trimis la faţa locului un tractor, reuşind să scoată autoturismul după aproape o oră.

Vităneşti-la ora 16. 19, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, o femeie a anunţat că patru autoturisme au rămas blocate în zăpadă pe DJ 506, între localităţile Purani şi Teleormanu, aceasta menţionând că are şi un copil cu ea.

Din dispecerat s-a luat legătura cu primarul localităţii Vităneşti care a trimis imediat la locul evenimentului un utilaj de deszăpezire. Din datele menţionate de acesta, între timp la faţa locului au mai rămas blocate alte 6 autoturisme. Acestea au fost întoarse din drum până în localitatea Purani, iar femeia si copilul au fost preluaţi şi transportaţi la Primăria din Vităneşti, până la deblocarea respectivului sector de drum de sulurile de zăpadă.

Reprezentaţii drumurilor judeţene au suplimentat forţele şi mijloacele de intervenţie din zonă, trimiţând şi o autofreză de mare capacitate. Traficul rutier a fost reluat în cel mai scurt timp, în condiţii de iarnă, conducătorii auto reluându-şi traseul.

Cazuri semnalate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, cu persoane rămase blocate în zăpadă cu autoturismele personale au mai fost pe DJ 503, la ieşire din localitatea Drăgăneşti Vlaşca spre Toporu, pe DJ 703, între localităţile Copăceanca şi Călineşti, precum şi între Tecuci şi Tufeni, între Ciolăneşti Deal şi Ciurari, pe DJ 503 între Poeni şi Cătunuşi între localităţile Baciu şi Blejeşti.

Toate aceste situaţii au fost rezolvate operativ, cu ajutorul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi a drumarilor, care au suplimentat de fiecare dată forţele şi mijloacele de deszăpezire în zonele mai grav afectate.

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Un învățământ de calitate în Teleorman este o prioritate pentru mine!

Ce facem pentru un învățământ de calitate cu rezultate în Teleorman? Propunerea mea este un sistem de învățământ corelat...

Sănătatea populației a reprioritizat cheltuielile bugetare și la cea de-a treia rectificare

Pandemia provocată de COVID -19 a reprioritizat cheltuielile bugetare ale Guvernului PNL, pentru a fi asigurate fondurile necesare dotării sistemului medical și buna desfășurare...

Soluțiile PSD pentru combaterea pandemiei COVID!

Comandat de PSD Org. Jud. Teleorman cod mandatar financiar 11200020 Este total greșită abordarea guvernului Orban care PLAFONEAZĂ ARTIFICIAL numărul de noi cazuri, prin limitarea...

#PNL a asigurat locurile de muncă ale angajaților aflați în șomaj tehnic din cauza pandemiei!

21.274.485 lei sunt fondurile totale asigurate de Guvernul Orban județului Teleorman în perioada aprilie - noiembrie pentru plata indemnizațiilor de șomaj pentru lunile martie...

FURATI DE LA ITALIENI! De ce să nu avem și noi, românii, supermarketul nostru?

În materialul precedent, am vorbit, în linii mari, despre resursele din gospodăria țăranului român și fructificarea lor pe piața internă, după un algoritm bine...

Articole similare