10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Un teleormănean, călăuză pentru 38 de cetățeni din Siria și Irak. Aceștia doreau să ajungă în state din vestul Europei

Articole noi

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, într-o autoutilitară de transport marfă, 38 de cetăţeni din Siria şi Irak, care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria. Călăuzele, trei cetăţeni români, sunt cercetate pentru trafic de migranţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea în cooperare cu lucrătorii STPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, colegii noştri oprit pentru control pe direcţia localităţii Dara, judeţul Satu Mare, la aproximativ un km faţa de linia de frontiera cu Ungaria, două autovehicule, o autoutilitară cu numere de înmatriculare specifice Poloniei şi un autoturism marca Skoda cu numere de Bucureşti. La volanul autoutilitarei a fost identificat un cetăţean român, în vârstă de 19 ani din Bucureşti, iar în spaţiul destinat transportului de marfă au fost descoperite mai multe persoane de origine afro-asiatică. De asemenea, în autoturismul marca Skoda au fost identificaţi doi bărbaţi, cetăţeni români, şoferul în vârstă de 46 de ani cu domiciliul în Bucureşti, precum şi pasagerul din dreapta, de 39 de ani, din judeţul Teleorman. Cele două maşini şi toate persoanele aflate în acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit că în autoutilitară erau transportaţi 38 de cetăţeni străini, din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 12 şi 40 de ani. Dintre aceştia, trei sunt minori de 12, 16, respectiv 17 ani, iar şapte sunt femei. Cu toţii intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, fără a poseda documente de călătorie legale care să le permită acest lucru. De aceea, cetăţenii străini au apelat la cei trei români care să îi ajute să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. În cauză, cei trei români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar în continuare poliţiştii de frontiera efectuează verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Articole similare