34.6 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

“ULTIMA ORĂ”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

„Ultima oră”, de Mihail Sebastian, ne-a adus succesul pe care-l speră orice tânăr licean atunci când joacă teatru, atunci când alege să facă altceva decât să stea în faţa tabletei, a calculatorului. Piesa cu acelasi nume, adaptare după Mihail Sebastian, a unit mai multe suflete în parcurgerea, etapă cu etapă, a traseului către o lume fascinantă, lumea teatrului.

Liceul Teoretic ,,Constantin Noica” a fost unul dintre liceele alexăndrene participante la ,,Pauza de teatru”, festivalul de teatru pentru tineri, ediţia a III-a, festival care a inclus trei secţiuni. Prima secţiune a cuprins manifestarea artistică a tinerilor liceeni, în după amiaza zilei de vineri, 15 aprilie, a doua secţiune a cuprins manifestarea angelic-artistică a elevilor ciclului primar, sâmbătă, 16 aprilie, iar cea de-a treia a cuprins forţa creatoare a tinerilor preadolescenţi ai elevilor ciclului gimnazial care au şi încheiat evenimentul artistic-cultural , în aceeaşi zi.

Anul acesta am primit cu bucurie ,,Premiul Ideo Ideis”, diplomă care nu este doar un premiu pentru noi, este o cinste, o onoare de a fi invitati să jucăm alături de tineri şi trupe din toată ţara la Festivalul ,,Ideo Ideis” din august, 2016 şi de a participa la atelierele propuse anul acesta de organizatori.

Ne-am înscris timid având în vedere timpul scurt în care am fost nevoiţi să alegem piesa, să căutăm eroii potriviţi în rolul de actor al piesei cu titlul mai sus amintit, doamna profesor Simona Dragomir a insistat într-o selecţie care a avut la bază motivarea şi implicarea elevilor. Pentru că se ştie că actorul nu este doar cel ce-şi învaţă rolul şi îsi spune replica, elevii au fost ajutaţi să-şi intre în rol de doamna profesor Purcărea Cristiana care le-a vorbit elevilor despre empatie, modalitatea de a se transpune în pielea personajului, să poată avea trăirile potrivite rolului.

Deşi trupa noastră a avut doar doi profesori coordonatori în persoanele celor mai sus amintite, întreg corpul profesoral al liceului nostru  condus de consilierul educativ , profesor Oana Stoicescu, a contribuit la susţinerea noastră morală şi spirituală, fapt care a dus la sporirea încrederii în sine a elevilor implicaţi ceea ce a dus şi la succesul pe care orice tânăr actor şi-l doreşte.

„Lucrurile bune cresc în cele mai neaşteptate locuri” ( Pauza _de_Teatru)

Profesor Educaţie Plastică,
Purcărea Cristiana Mihaela

SAM_3575

SAM_3594

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare