31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Ultima oră! Teleormănenii pot cumpăra lemne pentru încălzirea locuinţei la un preţ de maxim 400 de lei pe mc

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La propunerea MMAP, Guvernul României a aprobat Ordonanţa de urgenţă care plafonează preţul la materialele lemnoase necesare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece.
”Această OUG este importantă pentru foarte mulţi locuitori ai României deoarece peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn. Astfel, potrivit deciziei prim-ministrului Nicolae Ciucă din Şedinţa de Guvern, se plafonează preţurile finale facturate la maxim 400 lei/mc, pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn şi rumeguş. Ordonanţa de Urgenţă vine, totodată, în sprijinul asigurării unei discipline riguroase a comercializării lemnului de foc şi a produselor derivate pentru încălzire, precum şi a unui înalt nivel de protecţie a cetăţenilor în calitatea lor de consumatori finali”, a declarat ministrul Tánczos Barna.
Conform Ordonanţei, preţurile finale facturate se plafonează la următoarele produse, după cum urmează: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş-400 lei/mc, cu TVA inclus; brichete din lemn maxim 1500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn maxim 2000 lei/tonă cu TVA inclus.
Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice şi următoarelor entităţi: unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, unităţilor de cult şi unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi unităţilor din subordinea acestora. Aceste măsuri se aplică până la data de 31 martie 2023.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare