2.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Ultima oră! Teleormănenii pot cumpăra lemne pentru încălzirea locuinţei la un preţ de maxim 400 de lei pe mc

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La propunerea MMAP, Guvernul României a aprobat Ordonanţa de urgenţă care plafonează preţul la materialele lemnoase necesare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece.
”Această OUG este importantă pentru foarte mulţi locuitori ai României deoarece peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn. Astfel, potrivit deciziei prim-ministrului Nicolae Ciucă din Şedinţa de Guvern, se plafonează preţurile finale facturate la maxim 400 lei/mc, pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn şi rumeguş. Ordonanţa de Urgenţă vine, totodată, în sprijinul asigurării unei discipline riguroase a comercializării lemnului de foc şi a produselor derivate pentru încălzire, precum şi a unui înalt nivel de protecţie a cetăţenilor în calitatea lor de consumatori finali”, a declarat ministrul Tánczos Barna.
Conform Ordonanţei, preţurile finale facturate se plafonează la următoarele produse, după cum urmează: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş-400 lei/mc, cu TVA inclus; brichete din lemn maxim 1500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn maxim 2000 lei/tonă cu TVA inclus.
Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice şi următoarelor entităţi: unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, unităţilor de cult şi unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi unităţilor din subordinea acestora. Aceste măsuri se aplică până la data de 31 martie 2023.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare