24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

#UcenicElectricianlafeminin-mai mult decât un slogan, o realitate pe care o construim

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Distribuţie Oltenia lansează #UcenicElectricianlafeminin şi organizează primul eveniment pentru încurajarea participării femeilor în domeniul energetic. Ucenic Electrician îşi continuă misiunea de a modela viitoarele generaţii de profesionişti din domeniu, contribuind la creşterea diversităţii în industria energiei. Sub emblema #UcenicElectricianlafeminin, ne propunem să conturăm un model autentic de diversitate pentru generaţia tânără, punând în lumină vocile şi contribuţiile femeilor din domeniul energetic.
Realitatea noastră contrazice stereotipurile, sparge barierele şi îmbracă o nouă formă. Gabriela, cea mai nouă angajată a companiei, care a parcurs cei 3 ani de pregătire în proiectul Ucenic Electrician, dar şi programul de internship plătit, Electrician Junior, este cel mai bun exemplu de reuşită.
Ea a demonstrat că orice este posibil şi a găsit răspunsuri la întrebări de care poate multe persoane au fost descurajate la început de carieră: ’’Ce o sa faci ca fată acolo?’’, ’’Meseria asta nu este pentru fete!’’. Odată cu ea, programul Ucenic Electrician şi-a asumat încă un rol: nu schimbă doar vieţi ci şi cutume, demonstrând că #energiavinedelaoameni. Ne dorim să fim un exemplu pentru generaţiile viitorului şi o confirmare că nu există limite în ceea ce putem face. Aşa s-a născut (Ucenic) Electrician la feminin, un concept care va include organizarea de activităţi pentru încurajarea participării active a femeilor în această industrie, astfel încât următorii profesionişti din domeniul energetic să reflecte aceeaşi diversitate şi aceleaşi valori pe care le trăim în fiecare zi în echipa Distribuţie Oltenia.

Povestea „Ucenic Electrician” s-a dezvoltat anual prin extinderea echipei de elevi interesaţi de o carieră în domeniul energetic, iar programul este întregit prin componenta de diversitate şi incluziune, reflectată în activităţile şi rezultatele obţinute:

  • 32 de fete şi aproape 300 de elevi aflaţi în pregătire pentru meseria viitorului doar în anul şcolar 2021-2022;
  • prima absolventă a programului Ucenic Electrician, care a parcurs cu succes şi programul de internship plătit, Electrician Junior, s-a alăturat echipei Distribuţie Oltenia în luna martie 2021;
  • activităţi de educaţie non-formală dedicate tinerilor (ateliere de dezvoltare personală, proiecţii tematice), prin care evidenţiem valorile unui profesionist din domeniu şi demontăm stereotipurile asociate meseriilor tehnice în societate;
  • suport financiar şi tehnic pentru toţi elevii din proiect, atunci când au avut cea mai mare nevoie-la debutul şcolii online;
  • practică de calitate pentru toţi elevii din proiect, cu acces la informaţie şi în tandem cu inovaţiile momentului-elevii pot învăţa despre energie verde direct de pe acoperişul şcolii-acestea fiind viitori producători de energie verde ca urmare a dotării lor cu panouri fotovoltaice;
  • recunoaşterea proiectului a fost marcată prin includerea în două broşuri de bune practici privind management-ul diversităţii, lansate de semnatarii Cartei Diversităţii din România.

 

Generaţiile la început de drum faţă în faţă
cu profesionistele care scriu viitorul în energie

Vineri, 19 martie, a fost organizat un prim eveniment online care a adus mai aproape de tinerele şi tinerii din programul Ucenic Electrician secretele succesului profesional al femeilor care ocupă funcţii tehnice în cadrul companiei.
Gazda evenimentului a fost Doina Vornicu-COO CEZ România, care a moderat discuţia dintre angajatele cu funcţii tehnice din Distribuţie Oltenia şi Gabriela-cea mai nouă angajată a companiei.
Evenimentul a fost adresat atât fetelor din programul Ucenic Electrician, care se pregătesc să le calce pe urme colegelor noastre, cât şi celorlalţi elevi interesaţi să descopere noi perspective şi experienţe din acest domeniu. Aproximativ 70 de Ucenici Electricieni au luat parte la întâlnirea virtuală şi au descoperit în vocile colegelor noastre un sprijin real, dar şi o sursă de inspiraţie şi consiliere în dezvoltarea lor profesională.
“Inovaţiile şi contribuţiile #lafeminin sunt prezente peste tot în jurul nostru, iar industria energetică nu reprezintă o excepţie. Prin activităţile Ucenic Electrician la feminin, încurajăm cât mai multe femei să îşi împărtăşească experienţa în domeniu,astfel încât să inspirăm generaţiile actuale în depăşirea oricăror bariere care le împiedică accesul la profesiile tehnice. Pe măsură ce industria se transformă şi pentru a rămâne în pas cu schimbările din jur, un mediu de lucru divers înseamnă posibilitatea de a avea acces la competenţe şi abordări cât mai variate, elemente esenţiale pentru dezvoltarea către care tindem”-a declarat Doina Vornicu, COO CEZ România, în urma participării la eveniment.
Continuăm activităţile care aduc în prim plan reuşitele femeilor în această industrie şi rămânem un sprijin în clădirea unor cariere tehnice #lafeminin, cu scopul redefinirii profilului unui viitor profesionist din domeniu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare