13.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, octombrie 17, 2021

Trofeul Electricianului 2019 – 2 zile de emoţii şi profesionalism pentru specialiştii Distribuţie Oltenia şi pentru elevii înscrişi în programul Ucenic Electrician

Articole noi

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 15-21 octombrie

Vineri,15 Octombrie 16:00 Venom: Let There Be Carnage - Acţiune, Horror, SF, Premiera, N15 16:20 The Addams Family 2 - Animaţie,...

În ultimele 24 de ore, 899 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Rata de infectare în judeţul Teleorman este de 7,39

Conform ultimelor date publicate astăzi, 14 octombrie 2021, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

Atenționare METEO! Județul Teleorman, sub Cod PORTOCALIU de ploi abundente până sâmbătă, la ora 14.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări -Cod Galben și Cod Portocaliu- de ploi insemnate cantitativ pentru mai...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Distribuţie Oltenia şi-a desemnat profesioniştii care vor reprezenta compania la etapa naţională a competiţiei profesionale -Trofeul Electricianului-, ediţia 40, din rândul a peste 60 de electricieni iscusiţi.

Totodată, perioada 28 – 29 mai, a marcat cea de-a doua ediţie a Trofeului Ucenicului Electrician, în cadrul căreia 24 de elevi din liceele partenere proiectului, clasele a IX a, a X a si a XI a, si-au măsurat cunoştintele şi aptitudinile.

Participarea si castigarea probelor Trofeului Electricianului a intrat in rutina electricienilor Distributie Oltenia care se pregatesc an de an pentru participarea la faza nationala a concursului. Inainte de a reprezenta operatorul de distributie din zona Olteniei la nivel national, specialistii Distributie Oltenia si-au evaluat cunostintele tehnice, abilitatile si indemanarea la una dintre categoriile:

  • Electrician exploatare statii;
  • Electrician PRAM;
  • Electrician Exploatare Retele de Distributie MT si JT;
  • Electrician Masura si verificare grupuri de masura.

Juniori in meseria de electrician insa cu experienta in competitii de profil, elevii Ucenic Electrician si-au testat nivelul de performanta in cadrul editiei a II a Trofeului Ucenicului Electrician – competitie creata special pentru ei de catre operatorul Distributie Oltenia.

La proba practica, organizata in laboratorul electric din incinta Colegiului Energetic Craiova, au participat atat elevi ai Colegiului cat si colegii lor din Liceul Tehnic Astra din Pitesti, Liceul Energetic Targu Jiu si Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria.

Subiectele competitiei au fost realizate de indrumatorii Distributie Oltenia impreuna cu profesorii coordonatori din fiecare liceu, in functie de curricula scolara.

Rezultatele Ucenicilor au fost pe masurile asteptarilor, iar podiumul a fost format de cei mai buni dintre ei care au fost premiati de Managementul Distributie Oltenia. Dupa festivitatea de premiere, elevii au asistat la probele practice sustinute de specialistii Distributie Oltenia.

Despre Ucenic Electrician

Proiectul Ucenic Electrician a pornit la initiativa Distributie Oltenia, in colaborare cu Colegiul Energetic Craiova, Liceul Tehnic Astra Pitesti, Liceul Energetic Targu Jiu, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, Inspectoratele Scolare Judetene Arges, Dolj, Gorj si Teleorman, si Asociatia ROI.

In cadrul proiectului, elevii au parte de experienta si cunostintele oferite de specialistii Distributie Oltenia, laboratoare electrice de ultima generatie, dotate cu sprijinul operatorului de distributie din zona Olteniei.

Educatia acestora este consolidata de sesiuni de mentorat, stagii de pregatire practica in instalatiile Distributie Oltenia si sesiuni de dezvoltare personala alaturi de specialistii Asociatiei ROI.

Performanta elevilor este stimulata si de bursa lunara oferita de Distributie Oltenia, primilor 5 participanti la proiect cu rezultatele cele mai bune. Aceasta este in valoare de 200 lei si se acorda in paralel cu bursa profesionala alocata de Ministerul Educatiei Nationale.

Sfarsitul anilor de studiu va fi incununat atat de cunostinte teoretice si experiente practice dar si de posibilitatea de angajare in cadrul Distributie Oltenia.

Proiectul pilot Ucenic Electrician a pornit din dorinta operatorului Distributie Oltenia de a oferi conditiile propice pentru a face performanta in domeniul energetic, elevilor care isi doresc o meserie de profil.

Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician, accesati https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician

Despre Trofeul Electricianului

Trofeul Electricianului reprezinta cea mai importanta competitie profesionala la care participa electricieni din toate companiile de distributie a energiei electrice din Romania.

Evenimentul are o lunga traditie, insa a ramas in atentia angajatilor ca o oportunitate in care isi pot masura talentul si priceperea, dar si o buna ocazie de a-si cunoaste mai bine colegii din intreaga tara si de a invata din experienta acestora la faza nationala.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Programul filmelor la Happy Cinema Alexandria, perioada 15-21 octombrie

Vineri,15 Octombrie 16:00 Venom: Let There Be Carnage - Acţiune, Horror, SF, Premiera, N15 16:20 The Addams Family 2 - Animaţie,...

Articole similare