9.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 9, 2022

Trei milioane de lei, bani de la Guvern pentru primăriile din Orbeasca, Frăsinet, Izvoarele și Scurtu Mare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Puțin peste trei milioane de lei vor ajunge în conturile unor unităţi administrativ teritoriale din judeţul Teleorman pentru plata unor lucrări efectuate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cum ar fi reabilitarea unor drumuri de interes local, reţea publică de apă şi canalizare sau modernizarea unor unităţi de învăţământ. Este vorba despre primăriile din Orbeasca (262.346 de lei), Frăsinet (432.461 de lei), Izvoarele (2.171.158 de lei) și Scurtu Mare (158.244 de lei).
Vineri, 9 aprilie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat suma de 88.689.138,95 lei, în vederea decontării facturilor pentru 206 de obiective de investiții realizate la nivelul întregii țări prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală. Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 5.095.640,70 lei pentru 22 obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 83.593.498,25 lei pentru 184 proiecte de investiții.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare