Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Tiberiu Neamu, candidatul PNL la primăria Viişoara, un model de seriozitate pentru o administraţie publică modernă - Informatia de Teleorman
23.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Tiberiu Neamu, candidatul PNL la primăria Viişoara, un model de seriozitate pentru o administraţie publică modernă

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Tiberiu Neamu, actualul primar al comunei Viişoara şi candidat pentru un nou mandat din partea Partidului Naţional Liberal (PNL), este printre puţinii edili-şefi din ţară care, nu numai că şi-a respectat promisiunile din campania electorală anterioară, dar a realizat şi în plus! O situaţie rar întâlnită. Tibi, cum îi zic apropiaţii, este un tânăr inginer studios. Poate mulţi viişoreni nu ştiu faptul că un fost profesor de la facultate l-a ofertat să rămână în cadrul institutului pentru muncă de cercetare! Modestia şi bunul simţ îl caracterizează. Îşi face treaba cu seriozitate, fără să epateze. E conştient că oamenii l-au ales iar el trebuie să le răsplătească votul dat cu încredere.
E o bucurie să-i prezinţi realizările primarului Tiberiu Neamu într-un articol de ziar şi, totodată, rămâi cu un gust amar gândindu-te de ce şi alţi colegi nu i-au urmat exemplul.
Învăţământul şi modul sănătos de petrecere a timpului liber au fost priorităţile mandatului de primar. O demonstrează construirea unui teren sintetic multifuncţional, de o calitate excepţionlă, montarea de centrale termice moderne la Şcoala Gimnazială şi în clădirea Primăriei, în locul celor vechi, nefuncţionale, sau preluarea prin TRANSFER GRATUIT de la Ministerul Educaţiei Naţionale a unui microbuz şcolar OPEL MOVANO, cu ajutorul căruia deja se realizează transportul elevilor atât în localitate, cât şi la Liceul Teoretic din Piatra. Biserica, locul de legătură al oamenilor cu Dumnezeu, a beneficiat de montarea unei centrale termice cu convectori şi de o instalaţie de sonorizare, iar în curtea lăcaşului sfânt a fost reabilitat Monumentului Istoric al Eroilor dintre cele două războaie mondiale. Pictura pe sticlă la troiţa „De la Cruce”, aflată la ieşirea din comună, spre Suhaia, reprezintă o lucrare unicat în judeţul Teleorman.

La preluarea mandatului, în anul 2012, primarul Tiberiu Neamu a identificat o sumedenie de nereguli. De departe, cea mai spinoasă problemă a fost alimentarea cu apă. Întreaga poveste privind apa curentă în localitatea Viişoara îşi are obârşia în anul 2008. La vremea respectivă, actualul primar, pe atunci consilier local, a intervenit pe lângă parlamentarii PDL, pentru alocarea banilor necesari proiectului, aproximativ 2,2 miliarde de lei vechi. După licitaţie, au apărut şi primele probleme. Câştigătorul s-a dovedit a fi lacom din fire încât, după câţiva ani, banii au dispărut ca prin minune. Pe cale de consecinţă, lucrările au fost sistate. După alegerile din 2012, actualul primar, Tiberiu Neamu, a pornit pe firul afacerii. Cum era de aşteptat, Dracu îşi băgase coada. S-au descoperit lucrări neefectuate, dar şi obiecte de inventar lipsă, ce au fost achitate dar nelivrate, drept pentru care, în momentul de faţă, există acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului de la fostul constructor. Paguba, de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. În 2014, s-a reuşit rezilierea contractului cu fostul prestator de servicii. Imediat, administraţia publică locală a demarat procedurile pentru o nouă licitaţie şi găsirea unui ofertant serios. S-a reuşit acest lucru, iar în momentul de faţă primăria a obţinut fondurile necesare finalizării investiţiei. Pentru ca totul ”să fie ca la carte”, a fost achiziţionat, de curând, bazinul de înmagazinare, de 300 metri cubi, pentru realizarea investiţiei „Alimentare cu apă”, din fonduri proprii, după ce acesta a mai fost facturat şi plătit în anul 2011. Şi infrastructura din localitate s-a bucurat de o atenţie sporită din partea actualei administraţii locale. În acest sens, s-a efectuat întreţinerea permanentă a străzilor, a drumurilor de acces, a gropilor de gunoi, a iluminatului public şi realizarea cu promptitudine, în fiecare iarnă, a deszăpezirii localităţii cu mijloace proprii. Un alt lucru care trebuie evidenţiat este câştigarea în instanţă a proprietăţii asupra a 522 hectare de baltă, în amenajarea Bălţii Suhaia, după o perioadă de 25 de ani de la Revoluţie, suprafaţă pentru care primăria din Viişoara urmează să primească titlul de proprietate.

Poate, cel mai impresionant obiectiv din comuna Viişoara îl reprezintă Căminul Cultural. Un obiectiv cum rar întâlneşti în comunele din judeţ, cu o finanţare de sute de mii de euro, prin Compania Naţională de Investiţii, dotat la standarde europene, compartimentat cu bun gust, în incinta căruia va exista şi o sală de şedinţe, o încăpere destinată bibliotecii comunale, grupuri sanitare moderne şi mobilier nou. La acest moment, clădirea se află într-un amplu proces de modernizare. S-au asigurat utilităţile, prin forarea unui puţ de mare adâncime şi, automat, obţinerea de apă potabilă de calitate superioară, s-au achiziţionat aparate de aer condiţionat şi o centrală ce va asigura confortul termic în perioada anotimpului rece. Se lucrează intens la amenajarea unui parc de agrement situat în imediata apropiere a Căminului Cultural, unde copiii din Viişoara vor avea locuri de joacă dotate cu mobilier ambiental specific parcurilor.

Pragmatic, hotărât şi creativ în ceea ce priveşte planul de dezvoltare şi modernizare a localităţii, primarul Tiberiu Neamu propune un set de obiective şi proiecte, pe care să le reazlizeze în următorul mandat, 2016-2020. Îi roagă pe cetăţeni, aşa cum a făcut-o şi anterior, să identifice problemele stringente, să i le aducă la cunoştinţă şi, prin conlucrare, să le rezolve.

Printre proiectele viitoare, ne spune primarul comunei Viişoara, Tiberiu Neamu, se numără reabilitarea Drumului Comunal (DC) 9, prin asfaltare-lucrare ce se află în fază de proiect, accesarea de fonduri nerambursabile pentru efectuarea lucrărilor de canalizare, finalizarea şi punerea în funcţiune a lucrării „Alimentare cu apă în comuna Viişoara” şi branşarea locuinţelor, pietruirea străzilor comunale şi a drumurilor de acces înspre localitate şi decolmatarea râului Călmăţui pentru evitarea inundaţiilor din Lunca Călmăţuiului.

Totodată, adăugă edilul şef, se va achiziţiona unui tractor nou, de 100 CP, cu lamă de deszăpezire şi o vidanjă. Se va construi o capelă la biserica din localitate, precum şi o sală de mese pentru realizarea parastasurilor şi se vor atribui suprafeţe de islaz crescătorilor de animale din localitate, în funcţie de numărul de animale, astfel încât aceştia să-şi administreze singuri islazul şi să încaseze subvenţiile APIA.

Un al obiectiv al noul mandat îl reprezintă efectuarea Planurilor Parcelare Cadastrale în extravilanul comunei Viişoara şi finalizarea întocmirii Titlurilor de Proprietate, asigurarea funcţionării Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară „Câmpia Boianului”, asociaţie construită cu aportul primarului Tiberiu Neamu, domnia sa ocupând şi funcţia de preşedinte, ce are sediul în Viişoara, fiind compusă din comunele Lisa, Viişoara, Suhaia şi Fântânele, care are ca scop realizarea în comun a intereselor localităţilor menţionate.

Cu siguranţă, aceste obiective se vor realiza. Ba, mai mult, să ne aşteptăm, aşa cum ne-a obişniut, că Tibi se va prezenta în faţa concetăţenilor, în 2020, şi cu alte realizări care nu au fost cuprinse în program!

teren sintentic viisoara

scoala viisoara

troita si monument viisoara

camin cultural

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Gaze naturale, în zeci de comune din Teleorman. Ordinul privind aprobarea listei localităților și sumele alocate a fost semnat

Veste bună pentru cetățenii din Teleorman. Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele...

Articole similare