5.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 11, 2021

Teleormănenii înşelaţi în afacerea cu locuri de muncă în străinătate pot depune plângeri penale la IPJ Sibiu

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Informare adresată persoanelor care doresc să depună plângere penală care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, urmare a promisiunii unui loc de muncă în străinătate de către presupuşii membri ai grupării infracţionale destructurate în cursul acestei săptămâni de către procurorii D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Sibiu şi poliţiştii din cadrul I.P.J. Sibiu:

Pentru ca reclamaţiile să ajungă cu rapiditate la organele penale competente în cauză, vă informăm că orice sesizare privind activitatea infracţională aflată în cercetare se va transmite ÎN SCRIS şi în mod DIRECT Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, prin mail, pe adresele: politia.sibiu@sb.politiaromana.ro şi secretariat@sb.politiaromana.ro, precum şi prin fax, la numărul 0269/210591.

Reamintim că, la data de 17 iunie a.c., D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Sibiu şi poliţiştii sibieni de investigare a criminalităţii economice, delegaţi în cauză, au efectuat 39 de percheziţii domiciliare în judeţele Sibiu (37), Teleorman (1) şi Hunedoara (1) într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave în care sunt cercetaţi în acest moment 98 de suspecţi persoane fizice şi juridice.

În urma administrării probatoriului în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Sibiu au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a 21 de persoane şi plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a 6 persoane.

Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014-prezent, în municipiul Sibiu ar fi fost înfiinţate mai multe societăţi comerciale, administrate de aceleaşi persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate, cu intenţia desfăşurării de activităţi ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă.

Persoanele angrenate în activitatea infracţională ar fi postat anunţuri pe diferite site-uri de profil din România prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesaţi să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400-700 de lei, ar fi oferit garanţia unui loc de muncă.

În realitate, acestea nu ar fi întreprins nicio activitate în scopul obţinerii de locuri de muncă, urmărind doar obţinerea de câştiguri ilicite.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare