28.1 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Teleormănencele, cele mai bune donatoare de lapte matern

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ele au sânii mari și se hrănesc natural

Un proiect care ar putea fi implementat în curând și în România se referă la „băncile de lapte matern”. Pe înțelesul tuturor, colectarea laptelui de mamă pentru copiii care s-au născut prematur, bolnavi, abandonați în spitale sau ale căror mame nu le pot oferi propriul lapte.
În Brazilia există peste 270 de astfel de bănci de lapte. În Europa, sunt aproape 200.
Mamele care au lapte în exces îl pot dona. Se știe că acest lapte este cel mai sănătos aliment pentru nou-născuți și nimic nu-l poate înlocui.
Laptele va fi extras cu pompa de la mamele sănătoase, cu copii sănătoși.
Până acum s-a realizat și un studiu în acest sens. Cele mai prolifice și cu cel mai curat lapte sunt teleormănencele. Ele au sânii mari iar „producția” este una superioară. Deci, surplusul îl pot dona fără probleme. Un alt aspect îl reprezintă și faptul că Teleormanul fiind un județ agrar și sărac, femeile, îndeosebi cele din mediul rural, consumă produse naturale și ecologice, ne referim aici la legume și fructe, dar și la carnea animalelor crescute în curte.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare