2.8 C
Judeţul Teleorman
luni, decembrie 6, 2021

SUSŢINERI PENTRU ACORDAREA TITLULUI DE CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ALEXANDRIA JURNALISTULUI ŞTEFAN STAN

Articole noi

Interviu Cornelia Szabo-Director Executiv CEZ Vânzare: Prețurile energiei electrice şi al gazelor naturale vor fi plafonate automat pentru clienții casnici

Ce înseamnă plafonarea prețului la energie electrică și gaze naturale? Dar compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale?...

O femeie de 41 de ani din Orbeasca a dispărut de la domiciliu. Poliţia solicită sprijinul cetăţenilor în găsirea acesteia

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Judeţului Teleorman efectuează căutări în vederea depistării unei femei în vârstă de 41 de...

IPJ Teleorman: Acțiuni de informare și prevenire în contextul răspândirii infectării cu virusul Sars-Cov-2

În ultimele 5 zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice şi structurilor de siguranţă publică au...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


Prezenţă remarcabilă de peste patru decenii în „tranşeele” jurnalismului cotidian, în calitatea sa de redactor la ziarul Teleormanul, apoi de corespondent judeţean la Agenţia Naţională Agerpres şi, totodată, la Radio România Actualităţi, Ştefan Stan este una dintre cele mai cunoscute personalităţi de azi din mass-media teleormăneană, şi nu numai. Mai mult de patru decenii, jurnalistul Ştefan Stan a slujit cu dăruire, pasiune şi talent viaţa şi realitatea oraşului în care s-a născut – Alexandria, dar şi a judeţului, în ansamblul său. Constant, a fost preocupat de relevarea adevărului, a faptelor noastre existenţiale, cuprinzînd cu condeiul său toate sferele de activitate, fiind nelipsit de la evenimentele zonei de activitate.

Ştefan Stan nu este numai un gazetar de excepţie, ci şi un publicist de excepţie. Dovadă cartea sa „Jurnalist în meandrele actualităţii” (vol. I şi II), apărută în ultima perioadă, paginile sale cuprinzând impresionante file de istorie locală.

Pentru toate aceste calităţi şi izbânzi jurnalistice, susţin cu bucurie propunerea Consiliului Local Alexandria de a-i conferi titlul de „Cetăţean de Onoare”. Astfel, prin profesia sa, comunitatea noastră şi-a adăugat în cartea de istorie, de preţuire şi admiraţie, un nume de valoare: Ştefan Stan.

FLORIN BURTAN – poet şi jurnalist

Membru al Uniunii Scriitorilor din România

Cetăţean de onoare al municipiului Alexandria

X X X X X X X

Subsemnatul Dragnea Constantin, locuitor al municipiului Alexandria, doresc să fac unele precizări legate de d-l Ştefan Stan, fiu al acestei urbe, pe care-l cunosc de peste patru decenii. După absolvirea Facultăţii de Ziaristică din Bucureşti, a revenit pentru a activa ca reporter la cotidianul „Teleormanul”, în redacţia căruia am lucrat împreună, bucurându-se de la început de aprecieri din partea colegilor şi conducerii.

Apoi, transferat în presa naţională, a avut prilejul de a promova judeţul, inclusiv prin cel mai important post de radio din România. De remarcat că, pe lângă ştirile transmise zilnic, a avut intervenţii „în direct”, reprezentanţi ai autorităţilor prezentând în acest mod aspecte de larg interes.

După pensionare, d-l Ştefan Stan a rămas acelaşi „condeier frenetic”. În urmă cu ceva timp a scris şi lansat cartea „Jurnalist în meandrele actualităţii”, iar mai recent a venit în faţa cititorilor cu volumul doi, bucurându-se de frumoase aprecieri. Personal, îl apreciez foarte mult pentru că a rămas un profesionist activ. El scrie şi la revista „Caligraf” (fiind membru al colegiului de redacţie), editată de Centrul Cultural Teleorman, sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

Pentru aceste calităţi deosebite, cred că d-l Ştefan Stan merită să primească titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Alexandria”.

CONSTANTIN DRAGNEA – jurnalist

X X X X X X X

Mă numesc Florea Stoica şi sunt cetăţean al municipiului Alexandria de peste şase decenii. În decursul vieţii mele am cunoscut multe personalităţi locale din diferite zone de activitate, având relaţii de colaborare, de prietenie, de sprijin. Unul dintre cei pe care-i cunosc încă de la şcoala primară este d-l Ştefan Stan. Elev silitor, apreciat de profesori, a dorit să devină ziarist, după absolvirea Facultăţii de Jurnalism revenind în oraşul natal. Astfel, în ziare şi reviste editate de-a lungul anilor au apărut sub semnătura sa articole, informaţii, comentarii despre numeroase evenimente. Realizări din industrie, agricultură, cultură, educaţie etc. au pătruns pe plan naţional inclusiv prin vocea inconfundabilă de la Radio. În toate corespondenţele sale am remarcat stilul concis şi obiectivitatea, ştirile verificate atent evidenţiind şi grija pentru acurateţea limbii române.

Făcând parte din mai multe delegaţii ziaristice prezente peste hotare, a avut inspiraţia să pună pe hârtie, ulterior, impresiile de călătorie. O latură interesantă a preocupărilor sale este aceea de colecţionar de obiecte diverse, tipărituri şi alte înscrisuri pe care le-a înfăţişat în expoziţii din lăcaşe de cultură. De asemenea, trebuie remarcată aplecarea sa asupra fenomenului sportiv. A scris – şi scrie – la obiect, acid, tăios, logic, intransigent despre cei ce mai greşesc, în limita bunului simţ, fără să lezeze pe cineva. Sigur, în condiţiile în care îl întâlneşti la mai toate evenimentele sportive importante, de unde notiţele ample se transformă în relatări de presă.

Prezenţa lui este imediat simţită la evenimentele oficiale. Iar felul în care este primit dovedeşte că persoane, cu funcţii sau nu, îl apreciază, îl respectă. Multele diplome, plachete, premii din vitrina sa cu „trofee” atestă acest adevăr. Cât de complexă este activitatea sa şi acum, rezultă din includerea lui în colegiul de redacţie al revistei culturale “Caligraf”.

Voi adăuga că îl consider un om modest în comportament, serios, dedicat meseriei căreia i-a dedicat peste patru decenii. Faptul că municipalitatea şi consiliul local s-au orientat spre acordarea nobilului titlu de „Cetăţean de Onoare” experimentatului ziarist şi omului Ştefan Stan, nu înseamnă  decât o recunoaştere a meritelor acestui distins şi respectat concetăţean.

FLOREA STOICA – informatician

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Interviu Cornelia Szabo-Director Executiv CEZ Vânzare: Prețurile energiei electrice şi al gazelor naturale vor fi plafonate automat pentru clienții casnici

Ce înseamnă plafonarea prețului la energie electrică și gaze naturale? Dar compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale?...

Articole similare