22.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Spitalele din Alexandria şi Roşiori vor primi două construcţii modulare dotate cu încălzire, pentru organizarea punctelor de triaj

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul săptămânii trecute, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate la nivelul unităţilor de învăţământ, în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor construcţii uşoare din elemente modulate în vederea organizării activităţilor specifice gestionarii pandemiei de COVID-19 la nivelul unor unităţi sanitare.

Potrivit documentului, cursurile cu prezenţă fizică, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar, vor avea loc doar în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este de cel mult 75%. În cazul în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este mai mare de 75%, cursurile se vor desfăşura online, iar reluarea orelor cu prezenţă fizică se va face numai după ce rata de ocupare a paturilor scade sub 70%.

Totodată, CNSU a propus Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a două construcţii uşoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de încălzire şi fiecare dintre ele cu două paturi echipate cu cazarmament, pentru organizarea punctelor de triaj observaţional/epidemiologic la Spitalul Municipal „Caritas” Roşiori de Vede şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria din judeţul Teleorman.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare