26.7 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 21, 2020

ŞOCANT! Ion Dragomir, asistentul-şef de la SAJ Teleorman, turnătorul despre care SECURITATEA a spus că ”a dovedit ataşament” în colaborarea cu organele de represiune

Articole noi

Accident mortal pe șoseaua Alexandria- Furculești. Șoferul și pasagerul din dreapta au decedat pe loc

Două persoane și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier petrecut pe DN51 A, pe șoseaua care face legătura între...

Teodor Niţulescu, candidatul PER la CJ Teleorman: “Voi demasca jaful şi trădarea naţională care se practică în judeţul Teleorman”

Fiori reci pe spinarea unor politicieni din Teleorman, după ce Teodor Niţulescu, candidatul Partidului Ecologist Român(PER), a declarat că...

VIDEO! Autoturism spulberat de un tren, în satul Valea Cireșului. Șoferița de 23 de ani a ignorat semnalele acustice și luminoase

Un autoturism condus de o tânără din satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga, a fost spulberat de o garnitură de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ion Dragomir, actualul asistent-şef al Ambulanţei Teleorman, are o bogată activitate privind slugărnicia faţă de organele de represiune ale regimului comunist. A dat pe goarnă mai mult decât i-au cerut securiştii, drept pentru care s-a bucurat de o apreciere specială.
”Informatorul este punctual la întâlnirile planificate, receptiv faţă de sarcinile încredinţate, nu este deconspirat şi nu sunt suspiciuni de nesinceritate fiind verificat în procesul muncii. Sursa este utilă muncii şi poate fi menţinută în reţea”, se arată în evaluarea activităţii.
Mai mult, ofiţerul de Securitate din Poliţia Teleorman menţionează că informatorul a furnizat mai multe informaţii de interes operativ privind aspecte şi probleme din cadrul Secţie de Salvare Alexandria. A dovedit ataşament şi solicitudine în activitatea de colaborare cu organele statului.

 

Recrutat pentru a supraveghea personalul din Policlinica Alexandria

 Verificarea lui Ion Dragomir s-a efectuat la cererea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, având în vedere că acesta era deţinător al titlului de EROU AL REVOLUŢIEI. Potrivit notei de constatare, Dragomir a acţionat sub două nume conspirative ”VOICULESCU” şi ”POENARU”, informând Securitatea despre activităţi şi atitudini potrivnice regimului comunist.
Din dosarul de reţea rezultă că Ion Dragomir, asistent igienist la Centrul Sanitar Antiepidemic Teleorman, a fost recrutat în calitate de informator pentru ”realizarea unei supravegheri informative mai calificate în rândul personalului sanitar din Policlinica Alexandria”.

1

Dragomir a fost TURNĂTOR şi după REVOLUŢIE, până în 1991!

În perioada 1983-1984, i-a fost atribuit numele conspirativ de ”VOICULESCU” iar între anii 1985 şi, atenţie, 1991, adică după doi ani de la Revoluţie, a activat sub numele de ”POENARU”. Cazul actualului asistent şef i-a oripilat până şi pe magistraţi care declarau că ”o astfel de atitudine deosebit de activă a informatorilor Securităţii este rar întâlnită în arhive”. Asta pentru că Dragomir nu se limita la informarea cu privire la opiniile exprimate sau cu activitatea desfăşurată de o persoană sau alta, ci lansa aprecieri proprii referitoare la afirmaţiile pe care cel denunţat ar fi putut să le facă împotriva regimului comunist.

 

Avea o răutate ieşită din comun faţă de ADVENTIŞTII de ZIUA a-7-a!

 Într-o notă informativă din 1985, întocmită şi semnată olograf cu numele conspirativ ”POENARU” se relatează următoarele: ”sursa vă informează că în discuţiile purtate cu D.R, absolvent igienist la CSA Teleorman, şi pe care îl cunosc încă din perioada Liceului Sanitar, am constat că s-a schimbat radical în ceea ce priveşte atitudinea şi comportamentul în viaţa de zi cu zi. Ţinând cont că provine dintr-o familie de adventişti de ziua a 7-a, l-am antrenat în diverse împrejurări, la discuţii de orice natură, şi am observat că nu-l interesează problemele de natură politică. În schimb, când nu se află alături de părinţi, consumă băuturi alcoolice, am fost împreună la bar şi am servit câte o votcă, mănâncă carne de porc şi îi place muzica, viaţa, în general”.
”Vă informez că numitul D.A. lucrează ca asistent medical la Staţia de Salvare Alexandria, cu program de tură. Ştiind că este adventist de ziua a-7-a, am constat că, în primul rând, este preocupat de situaţia familială, a celor doi copii gemeni, mai puţin preocupat de problemele cu caracter politic”, se arată într-o notă din anul 2016.
Un alt coleg supravegheat de Ion Dragomir a fost C.S., asistent medical la Căminul Spital din Videle. Turnătorul spune despre acesta că ”prin temperamentul său, prin felul său de a fi mai necontrolat în discuţii, în afirmaţiile pe care le face, este pretabil la a se deda şi la aprecieri denaturate cu privire la realităţile social politice din ţara noastră”.
După notele informative date de Dragomir, ofiţerii de Securitate au dispus supravegherea operativă a celor trei persoane.

 2

O bătrână de 72 de ani pârâtă că făcea comentarii tendenţioase la adresa partidului

În anul 1987, după o întâlnire cu informatorul, ofiţerul de legătură completa următorul raport: ”Am fost informat că D.M, pensionară, în vârstă de 72 de ani, ce locuieşte în Alexandria, de mai multe ori în cursul acestui an, de faţă cu mai mulţi colocatari, a făcut comentarii tentenţioase şi calomnioase la adresa politicii partidului şi a statului nostru, pe fondul unor lipsuri şi neajunsuri în sistemul aprovizionării cu produse alimentare: mezeluri, carne, brânză etc.Totodată, cea în cauză, fără jenă, a făcut aprecieri denigratoare la adresa unor înalte personalităţi din conducerea de partid şi de stat”.
În consecinţă, Securitatea a dispus identificarea pensionarei, verificarea şi stabilirea apartenenţei politice, iar în funcţie de rezultat urma a se face propuneri.

 

Informatorul, receptiv la sarcinile încredinţate, devotat în activitatea de colaborare

Misiunea lui Dragomir a fost apreciată de către ofiţerii de securitate la superlativ absolut. Într-o notă de analiză din anul 1985 se spunea că: ”Informatorul, folosit în activitatea de supraveghere informativă a cadrelor medicale şi a personalului Staţiei de Salvare din Alexandria a furnizat un număr de 11 note, care, în principal, se referă la starea de spirit a cadrelor medicale, la preocuparea acestora. Este punctual la întâlnirile planificare, respectiv faţă de sarcinile încredinţate, nu este deconspirat şi nu sunt suspiciuni de nesinceritate, fiind verificat. Sursa este utilă muncii şi poate fi menţinută în reţea. Un an mai târziu, într-un alt raport de analiză, se specifica faptul că ”informatorul a furnizat informaţii de interes operativ privind problemele din cadrul Staţiei de Salvare din Alexandria, şi a dovedit ataşament şi solicitudine în activitatea de colaborare cu organele noastre”, propunându-se menţinerea sa în reţea.

3

Ion Dragomir, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase!

 Pus în faţa probelor, asistentul şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman a negat că ar fi fost colaborator al Securităţii. Ion Dragomir a precizat că nicio instituţie a statului nu l-a informat în legătură cu aspectele sesizate.
Având în vedere probele de la dosar, Ion Dragomir a fost declarat, OFICIAL, colaborator al Securităţii.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Accident mortal pe șoseaua Alexandria- Furculești. Șoferul și pasagerul din dreapta au decedat pe loc

Două persoane și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier petrecut pe DN51 A, pe șoseaua care face legătura între...

Teodor Niţulescu, candidatul PER la CJ Teleorman: “Voi demasca jaful şi trădarea naţională care se practică în judeţul Teleorman”

Fiori reci pe spinarea unor politicieni din Teleorman, după ce Teodor Niţulescu, candidatul Partidului Ecologist Român(PER), a declarat că va scoate la lumină toate...

VIDEO! Autoturism spulberat de un tren, în satul Valea Cireșului. Șoferița de 23 de ani a ignorat semnalele acustice și luminoase

Un autoturism condus de o tânără din satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga, a fost spulberat de o garnitură de tren care circula pe ruta...

Accident în Alexandria. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări în cazul...

ITM Teleorman, acţiuni de verificare privind riscul exploziei în silozurile de cereale şi la fabricile de panificaţie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, a desfășurat, în perioada 02.06.2020 – 31.08.2020 „Acțiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru...

Articole similare

- Advertisement -