6.6 C
Judeţul Teleorman
vineri, noiembrie 27, 2020

ŞOCANT! Ion Dragomir, asistentul-şef de la SAJ Teleorman, turnătorul despre care SECURITATEA a spus că ”a dovedit ataşament” în colaborarea cu organele de represiune

Articole noi

Senator Eugen Pîrvulescu: Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și promovăm comercializarea produselor românești!

În ultima perioadă, din în ce mai des suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească...

#GuvernulOrban, Guvernul Românilor: oamenii contează, nu culoarea lor politică!

Mă bucur să anunț că peste 20 de noi proiecte propuse de primarii teleormăneni îndeplinesc toate condițiile pentru a...

Nou record negativ de infectări cu COVID-19, în Teleorman. 151 de pacienți, confirmați pozitiv

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ion Dragomir, actualul asistent-şef al Ambulanţei Teleorman, are o bogată activitate privind slugărnicia faţă de organele de represiune ale regimului comunist. A dat pe goarnă mai mult decât i-au cerut securiştii, drept pentru care s-a bucurat de o apreciere specială.
”Informatorul este punctual la întâlnirile planificate, receptiv faţă de sarcinile încredinţate, nu este deconspirat şi nu sunt suspiciuni de nesinceritate fiind verificat în procesul muncii. Sursa este utilă muncii şi poate fi menţinută în reţea”, se arată în evaluarea activităţii.
Mai mult, ofiţerul de Securitate din Poliţia Teleorman menţionează că informatorul a furnizat mai multe informaţii de interes operativ privind aspecte şi probleme din cadrul Secţie de Salvare Alexandria. A dovedit ataşament şi solicitudine în activitatea de colaborare cu organele statului.

 

Recrutat pentru a supraveghea personalul din Policlinica Alexandria

 Verificarea lui Ion Dragomir s-a efectuat la cererea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, având în vedere că acesta era deţinător al titlului de EROU AL REVOLUŢIEI. Potrivit notei de constatare, Dragomir a acţionat sub două nume conspirative ”VOICULESCU” şi ”POENARU”, informând Securitatea despre activităţi şi atitudini potrivnice regimului comunist.
Din dosarul de reţea rezultă că Ion Dragomir, asistent igienist la Centrul Sanitar Antiepidemic Teleorman, a fost recrutat în calitate de informator pentru ”realizarea unei supravegheri informative mai calificate în rândul personalului sanitar din Policlinica Alexandria”.

1

Dragomir a fost TURNĂTOR şi după REVOLUŢIE, până în 1991!

În perioada 1983-1984, i-a fost atribuit numele conspirativ de ”VOICULESCU” iar între anii 1985 şi, atenţie, 1991, adică după doi ani de la Revoluţie, a activat sub numele de ”POENARU”. Cazul actualului asistent şef i-a oripilat până şi pe magistraţi care declarau că ”o astfel de atitudine deosebit de activă a informatorilor Securităţii este rar întâlnită în arhive”. Asta pentru că Dragomir nu se limita la informarea cu privire la opiniile exprimate sau cu activitatea desfăşurată de o persoană sau alta, ci lansa aprecieri proprii referitoare la afirmaţiile pe care cel denunţat ar fi putut să le facă împotriva regimului comunist.

 

Avea o răutate ieşită din comun faţă de ADVENTIŞTII de ZIUA a-7-a!

 Într-o notă informativă din 1985, întocmită şi semnată olograf cu numele conspirativ ”POENARU” se relatează următoarele: ”sursa vă informează că în discuţiile purtate cu D.R, absolvent igienist la CSA Teleorman, şi pe care îl cunosc încă din perioada Liceului Sanitar, am constat că s-a schimbat radical în ceea ce priveşte atitudinea şi comportamentul în viaţa de zi cu zi. Ţinând cont că provine dintr-o familie de adventişti de ziua a 7-a, l-am antrenat în diverse împrejurări, la discuţii de orice natură, şi am observat că nu-l interesează problemele de natură politică. În schimb, când nu se află alături de părinţi, consumă băuturi alcoolice, am fost împreună la bar şi am servit câte o votcă, mănâncă carne de porc şi îi place muzica, viaţa, în general”.
”Vă informez că numitul D.A. lucrează ca asistent medical la Staţia de Salvare Alexandria, cu program de tură. Ştiind că este adventist de ziua a-7-a, am constat că, în primul rând, este preocupat de situaţia familială, a celor doi copii gemeni, mai puţin preocupat de problemele cu caracter politic”, se arată într-o notă din anul 2016.
Un alt coleg supravegheat de Ion Dragomir a fost C.S., asistent medical la Căminul Spital din Videle. Turnătorul spune despre acesta că ”prin temperamentul său, prin felul său de a fi mai necontrolat în discuţii, în afirmaţiile pe care le face, este pretabil la a se deda şi la aprecieri denaturate cu privire la realităţile social politice din ţara noastră”.
După notele informative date de Dragomir, ofiţerii de Securitate au dispus supravegherea operativă a celor trei persoane.

 2

O bătrână de 72 de ani pârâtă că făcea comentarii tendenţioase la adresa partidului

În anul 1987, după o întâlnire cu informatorul, ofiţerul de legătură completa următorul raport: ”Am fost informat că D.M, pensionară, în vârstă de 72 de ani, ce locuieşte în Alexandria, de mai multe ori în cursul acestui an, de faţă cu mai mulţi colocatari, a făcut comentarii tentenţioase şi calomnioase la adresa politicii partidului şi a statului nostru, pe fondul unor lipsuri şi neajunsuri în sistemul aprovizionării cu produse alimentare: mezeluri, carne, brânză etc.Totodată, cea în cauză, fără jenă, a făcut aprecieri denigratoare la adresa unor înalte personalităţi din conducerea de partid şi de stat”.
În consecinţă, Securitatea a dispus identificarea pensionarei, verificarea şi stabilirea apartenenţei politice, iar în funcţie de rezultat urma a se face propuneri.

 

Informatorul, receptiv la sarcinile încredinţate, devotat în activitatea de colaborare

Misiunea lui Dragomir a fost apreciată de către ofiţerii de securitate la superlativ absolut. Într-o notă de analiză din anul 1985 se spunea că: ”Informatorul, folosit în activitatea de supraveghere informativă a cadrelor medicale şi a personalului Staţiei de Salvare din Alexandria a furnizat un număr de 11 note, care, în principal, se referă la starea de spirit a cadrelor medicale, la preocuparea acestora. Este punctual la întâlnirile planificare, respectiv faţă de sarcinile încredinţate, nu este deconspirat şi nu sunt suspiciuni de nesinceritate, fiind verificat. Sursa este utilă muncii şi poate fi menţinută în reţea. Un an mai târziu, într-un alt raport de analiză, se specifica faptul că ”informatorul a furnizat informaţii de interes operativ privind problemele din cadrul Staţiei de Salvare din Alexandria, şi a dovedit ataşament şi solicitudine în activitatea de colaborare cu organele noastre”, propunându-se menţinerea sa în reţea.

3

Ion Dragomir, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase!

 Pus în faţa probelor, asistentul şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman a negat că ar fi fost colaborator al Securităţii. Ion Dragomir a precizat că nicio instituţie a statului nu l-a informat în legătură cu aspectele sesizate.
Având în vedere probele de la dosar, Ion Dragomir a fost declarat, OFICIAL, colaborator al Securităţii.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Senator Eugen Pîrvulescu: Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și promovăm comercializarea produselor românești!

În ultima perioadă, din în ce mai des suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească...

#GuvernulOrban, Guvernul Românilor: oamenii contează, nu culoarea lor politică!

Mă bucur să anunț că peste 20 de noi proiecte propuse de primarii teleormăneni îndeplinesc toate condițiile pentru a fi incluse în programul de...

Nou record negativ de infectări cu COVID-19, în Teleorman. 151 de pacienți, confirmați pozitiv

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 323.514 pacienți...

Senator Eugen Pîrvulescu: Investim în energie!

România are nevoie de modernizare și în privința energiei. Programul de guvernare al Partidului Național Liberal cuprinde la acest capitol important un plan bine...

Moarte suspectă în cazul unui bărbat din Mârzănești. Polițiștii nu au găsit urme de violență pe trup

Un bărbat de aproximativ 60 de ani, din localitatea Mârzănești, a fost găsit fără suflare în propria-i casă. Potrivit declarațiilor vecinilor, omul nu a...

Articole similare