,,Săptămâna Altfel” a continuat să onoreze toate activităţile planificate de Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, cu activităţi extracurriculare interesante în şcoală, dar şi în deplasare, în diferite locaţii alese din timp de către diriginţi şi profesori organizatori.
O inspirată alegere în organizarea excursiei din această săptămână plină de încărcătură emoţională a avut-o doamna profesor Mariana Zaharia locaţia fiind Piteşti, oraşul supranumit ,,Oraşul lalelelor” care, în această perioada a găzduit ,,Simfonia lalelelor”, ediţia a 39-a. Dacă Raiul există, cu siguranţă, elevii şi profesorii lor au petrecut o zi în Rai…unul plin cu flori, cu soare, cu mireasma florilor de tot felul expuse în moduri cât mai originale de către organizatori! Carele alegorice împodobite cu flori naturale întruchipând modele specifice, de Pasti, au umplut tabloul cu culoare si aromă de sărbătoare. Grădiniţele, şcolile gimnaziale, liceele au defilat îmbrăcate în sărbătoare, spectacolul oferit amintindu-mi de ,,Parada Europei” organizată la noi în luna mai.
Următorul punct de atracţie a fost Planetariu, Acolo , elevii au vizionat un filmuleţ tridimensional, şi au adăugat cunoştinţelor de le aveau despre formarea constelaţiilor, legendele care au stat la baza formării acestora într-un mod original, inedit, scaunele fiind mult aplecate spre spate, proiecţia filmuleţului fiind pe un tavan în formă de semilunar. Istoria, legendele şi modul original de a le împleti au stârnit interesul elevilor şi au reţinut foarte multe date mult mai uşor, în acest fel.
Muzeul Judeţean Argeş, de asemenea, ne-a surprins cu o expoziţie inedită ce conţinea tancuri, masini de război cu ocazia ,,Zilei Armate Terestre”, elevii fiind fericiţi să ,,viziteze” interiorul acestora, să-l exploreze şi să afle multe poveşti de la cei care le însoţeau. Unii mai curajoşi au încercat să tragă cu puşca, imaginându-şi cum istoria a fost scrisă de acei tineri curajoşi deodinioară care sunt azi bunicii şi străbunicii nostri.
Mânăstirea Nămaieşti a fost, de-asemenea o mirare, impresionând prin construirea ei într-o stâncă. Elevii au admirat frumuseţea ei şi a peisajului oferit de frumuseţea locului cu ajutorul doamnei profesor de desen, Cristiana Purcărea, ce i-a ajutat să observe anumite lucruri, detalii care sunt studiate la oră, dar care, studiate direct prin observare, au o altfel de relevanţă pentru cei mici.
Grădina zoologică din Târgovişte a fost ultimul obiectiv care i-a entuziasmat atât pe cei mici, cât şi pe însoţitorii lor prin farmecul gesturilor şi mişcărilor tuturor animalelor existente la acel moment în frumoasa şi grandioasa grădină.
În drum spre casă, elevii au organizat un karaoke de unde toţi au ieşit învingători!
,, Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.” (Sfântul Augustin)
Profesor Ed.Plastică,
CRISTIANA-MIHELA PURCĂREA