5.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 11, 2021

Senatorul Eugen Pîrvulescu, critici dure la adresa primarului Drăgușin și a responsabililor cu reabilitarea Podului de peste râul Vedea

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În tradiționala conferință de presă desfășurată la sediul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele liberalilor din județ, a adus o serie de acuzații la adresa administrației publice locale, despre care a lăsat să se înțeleagă că trăiește într-o altă lumea. Totodată, senatorul Pîrvulescu și-a arătat mâhnirea și față de situația restricționării traficului pe Podul de peste râul Vedea, precizând că cineva trebuie să răspundă pentru umilința pe care participanții în trafic trebuie să o suporte.

“Sunt dezamagit de faptul că, la mai puțin un an de zile de la reabilitarea podului, cetățenii care tranzitează municipiul Alexandria sunt umiliți din nou și sunt obligați să aștepte zeci de minute la intrarea sau la ieșirea din municipiu. Luni dimineața, atunci când am plecat spre Senat, am fost obligat să aștept în jur de 15 minute pentru a ieși din oraș. Ca orice cetățean, am dat un telefon. Așa am aflat că se fac reparații la…. reparațiile efectuate anul trecut. Am ajuns la Parlament și am solicitat o întrevedere de urgență cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Seara, m-am întâlnit cu domnia sa, și i-am prezentat situația Podului de peste râul Vedea. I-am explicat că responsabilii cu reparația Podului nu și-au făcut treaba cum trebuie. Cu alte cuvinte, nu au finalizat proiectul. Dânsul cunoștea câte ceva despre situaţie, spunându-mi că va lua măsuri urgente. Nu este normal ca o firmă care a executat, un consultant care a verificat lucrările, o companie care a contractat și a plătit lucrările să nu-și dea seama că sunt probleme. În opinia mea, atunci când apare o astfel de situație, se poate lucra noaptea, în timpul când traficul rutier este redus. Așa se procedează în țările care au respect pentru cetățeni. Cred că unul dintre vinovați este primăria Alexandria, care era obligată să supervizeze lucrările. De asemenea, consultantul poartă o mare parte din culpă. El nu poate să accepte o plată dacă nu este efectuată conform proiectului. Astăzi, o spun public, cineva trebuie să răspundă pentru umilința pe care trebuie să o îndure conducătorii auto și nu numai. Lipsa de respect pentru cetățean se vede și în municipiul Alexandria. Sper ca de data aceasta, lucrurile să nu mai fie de mântuială. Personal, voi acorda o atenție deosebită subiectului”, a declarat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Toodată, președintele PNL Teleorman a vorbit și despre întâlnirea avută cu ministrul Ioan Deneș, la care au participat mai mulți primari liberali din județ, referitoare la pagubele produse de inundații.

“Dacă nu realizăm că trebuie să investim în infractuctură, în lucrări de reabilitare și decolmatare, în fiecare an am vom avea același răspuns, și anume… a venit de sus, nu avem ce face! În urma întâlnirii, domnul ministru a promis că se vor face invesții în mai multe localități. Cred că am reușit să aducem în atenția autorităților centrale faptul că nu se investește, și din această cauză se produc unele catastrofe. Lună de lună, voi urmări investițiile care se efectuează în zonele cu probleme”, a mai spus Pîrvulescu.

Legat de situația comercianților din Piața Centrala, senatorul PNL a declarat că a fost informat despre creșterea chiriilor de la cei care își desfășoară activitatea în locul respectiv.

“Am făcut o adresă către primăria Alexandria. Am primit un răspuns semnat de către primarul Victor Drăgușin, răspuns care mă nemulțumește. Ceea ce nu înțeleg Drăgușin și PSD-ul este că bunicuța de la țară nu poate să închirieze o taraba pentru o lună de zile. Producătorii trebuie să beneficieze de anumite facilități. Motivul pentru care s-a ajuns aici este disperarea. Sunt disperați că nu au de unde să mai încaseze bani, care să acopere creșterile salariale. Este inacceptabil, să-ți propui să încasezi sume de la niște producători agricoli pentru a plăti salarii fabuloase ale funcționarilor. Voi depune toate eforturile pentru ca legumicultorii să aibă tarife mici. Bănuiesc că primarul Drăgușin nu a plantat o legumă în viața lui și din această cauză nu știe realitatea de la fața locului”, a concluzionat senatorul.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare