10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Senator Eugen Pîrvulescu: Referendumul nu trebuie politizat. Fiecare cetăţean să voteze după cum îi dictează conştiinţa

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poziţia Partidului Naţional Liberal, referitoare la Referendumul pentru “familia tradiţională“, este una clara. Fiecare membru sau preşedinte de organizaţie judeţeană, municipală sau locală se va implica după cum îi dictează conştiinţa.
Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul formaţiunii politice, senatorul Eugen Pîrvulescu a precizat că “la Teleorman, referendumul va fi un exerciţiu şi un antrenament pentru alegerile de anul viitor.

„Personal, mă voi implica, pentru că asta îmi spune conştiinţa. Acum trei ani, m-am numărat printre persoanele care s-au ocupat de strângerea de semnături. La momentul respectiv, nu eram nici senator, nici preşedinte de partid. Aceasta este o iniţiativă cetăţenească, iar din punctul meu de vedere trebuie ca cetăţenii să aibă ultimul cuvânt. O spun răspicat. Nu trebuie să politizăm acest referendum, niciun partid politic nu are vreun merit. Repet, mesajul meu pentru teleormăneni este ca fiecare să meragă la urne, să-şi exprime votul cum crede el mai bine”, a declarat Eugen Pîrvulescu.

Un alt subiect al conferinţei, dezbătut pe larg de către medicii veterinari George Pîrjol, Relu Ivănică şi Bogdan Mandragiu, l-a reprezentat pericolul pestei porcine, care este la un pas să ajungă şi în Teleorman.
Din fericire, după cum au precizat cei trei medici veterinari, probele de laborator au arătat că nicio suină nu a murit din cauza pestei porcine. Aceştia au tras şi un semnal de alarmă, vorbim de situaţia extrem de dificlă cu care se confruntă medicii veterinari concesionari, unde peste 80% din cabinete au ajuns la pragul falimentului.
Întrebaţi dacă autorităţile au luat toate măsurile pentru ca pesta porcină să nu ajungă şi în Teleorman, aceştia au spus că “la nivelul localităţilor nu a fost adoptat un plan concret. În afară că s-a interzis comercializarea cărnii în târguri şi oboare, nu am văzut vreo măsură. Motiv pentru care credem că nu vom scăpa de această boală, mai cu seamă că în aceste zile pesta porcină a ajuns la câţiva kilometri de graniţele judeţului. Grav este că în judeţul Giurgiu, boala a fost diagnosticată la un porc mistreţ, animal care nu poate fi controlat, el putând migra cu uşurinţă dintr-o zonă în alta”.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare