6.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Senator Eugen Pîrvulescu: ”Pensionarii nu au de ce să se teamă. Pensiile vor fi plătite la timp. La fel și alocațiile sau alte drepturi”

Articole noi

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Măsurile excepționale adoptate pe fondul crizei provocate de Coronavirus au produs o stare de neliniște, mai ales în rândul pensionarilor. Pe fondul unor știri false, propagate în spațiul public, pensionarii din Teleorman, și nu numai, se tem că nu își vor primi drepturile la timp. Întrebat dacă frica este justificată, senatorul Eugen Pîrvulescu a declarat că toate drepturile pensionarilor vor fi plătite la timp, indiferent de măsurile extreme luate în plină criză provocată de Coronavirus. Mai mult, spune liderul liberalilor din Teleorman, Ministerul Muncii caută soluții pentru ca pensiile să fie achitate în avans.

“Astăzi de dimineață, pe fondul unor semnale venite din partea pensionarilor, am avut o convorbire telefonică cu doamna ministru Violeta Alexandru. Domnia sa m-a asigurat că există fonduri necesare pentru plata pensiilor și că aceste drepturi vor ajunge la timp în conturile beneficiarilor. Ba, mai mult, Executivul caută soluții ca plata pensiilor să fie efectuată în avans.

Și alocațiile de stat pentru copii vor fi achitate fără nicio zi de întârzire. Cu alte cuvinte, cei care au răspândit astfel de informații sunt oameni iresponsabili, inconștienți de efectul negativ pe care îl poate avea propagarea unor știri false, mai ales atunci când vine vorba de pensionari”, a precizat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Totodată, demnitarul a ținut să lămurească și problema persoanelor angajate prin AJOFM, ale căror salarii sunt plătite de la bugetul de stat. “Subvențiile vor ajunge la timp în conturile firmelor care au angajat oameni prin diferite programe naționale. Așa cum a declarat și premierul Orban, se vor identifica cele mai bune soluții pentru ca societățile și angajații să treacă mai ușor peste această situație destul de dificilă, principala preocupare fiind ca oamenii să nu rămână fără loc de muncă iar firmele să nu-și înceteze activitatea”.

Acesta a mai spus că, în următoarea perioadă, la Casa Județeană de Pensii Teleorman activitatea va funcționa normal, iar teleormănenii care așteaptă decizile de pensionare vor primi la timp documentul, așa cum spune legea. Astfel, drepturile lor vor fi achitate în prima lună după primirea deciziei.

“Luni, atunci când se va termina perioada de autoizolare la domiciliu, voi solicita instituțiilor din județ, în limita dreptului conferit de lege, informații despre problemele evidențiate mai sus. Dacă se vor găsi nereguli, ele vor fi imediat transmite Ministerului Muncii iar vinovații vor fi sancționați. Eu sper ca toți funcționarii să dea dovadă de înțelepciune și responsabilitate, chiar dacă, trebuie să o recunoaștem, nici pentru ei situația nu este ușoară”, a mai afirmat Pîrvulescu .

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

Articole similare