10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Senator Eugen Pîrvulescu: ”Nenorocirea de la Țigănești putea fi evitată. Voi cere Guvernului alocarea unor ajutoare de urgență”

Articole noi

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Doi bărbaţi, prinşi fără permis. Unul avea dreptul de conducere suspendat, celălalt, un permis emis de autorităţile canadiene

În ultimele 24 de ore, poliţiştii teleormăneni au depistat doi bărbaţi care au condus autoturisme pe drumurile publice, deşi...

6 lei în plus pentru fiecare bolnav. Spitalul din Alexandria cere CJ Teleorman să aprobe majorarea alocaţiei de hrană

Cel puţin până la sfârşitul anului, Spitalul de Urgenţă din Alexandria va fi obligat să cumpere hrană gătită pentru...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Dezastrul provocat de precipitațiile abundente și scurgerea apei de pe versanți, din comuna Țigănești, putea fi evitat dacă autoritățile locale ar fi avut “o sclipire de moment”. Aceasta este concluzia la care a ajuns senatorul Eugen Pîrvulescu, cetățean al localității, care, dorind să afle cum s-a ajuns la această nenorocire, a pornit pe… firul apei.

“Am crescut în comuna Țigănești. Ca orice localnic, cunosc în detaliu zona. Văzând prăpădul, atunci când sute de gospodării, drumuri și curți au fost inundate, mi-am pus un semn de întrebare, convins că ceva nu este în regulă. După cum ați observat din filmările postate pe pagina de facebook, nenorocirea a pornit de la o subtraversare care nu a fost blocată la timp. Dacă autoritățile locale și județene ar fi arătat că le pasă, ar fi blocat respectivul canal sau ar fi demarat o acțiune controlată de deversare a apei. Repet, dacă subtraversarea era blocată, ar fi inundat câteva zeci de hectare de teren agricol și nu peste 400 de curți, zeci de case și anexe gospodărești, Cu alte cuvinte, pagubele ar fi fost minore și nu ar fi distrus o bună parte din agoniseala oamenilor”, a declarat senatorul Pîrvulescu.

De ce s-a ajuns la această situație și cine se face vinovat, sunt cele două întrebări la care senatorul Eugen Pîrvulescu vrea să afle un răspuns. „În cursul zilei de luni, am trimis o adresă către Prefectura Teleorman și ISU Teleorman. Cer autorităților județene să demareze o anchetă și, ulterior, să explice cetățenilor Țigănești, și nu numai, cauzele care au dus la acest dezastru”.

Pârvulescu a mai spus că, în aceste zile, se va adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă, solicitând Guvernului alocare unor sume de urgență pentru oamenii din Țigănești, Calomfirești, Orbeasca, Nenciulești sau din alte localități afectate de inundații.

Referitor la prezența ministrului Ioan Deneș în județ, demnitarul teleormănean a afirmat că “seamănă izbitor cu o vizită de lucru, din timpul regimului comunist”.

“Domnul ministru cunoaște situația din Teleorman. A mai fost aici, în urmă cu vreo trei luni. Personal, alături de alți primari din județ, l-am informat despre prăpădul produs de inundații. Atunci, a promis că vor fi investiții, că se vor aloca sume considerabile în comunele afectate. Din păcate, a uitat. La fel se va întâmpla și acum. Actuala guvernare mizează pe faptul că, după ce apare soarele, oamenii uită. În calitatea mea de senator, le voi aduce aminte. În fiecare zi, dacă va fi cazul”, a concluzionat senatorul Eugen Pîrvulescu.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Articole similare