29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

„ŞCOALA TÂNĂRULUI PICTOR”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ultima activitate încheiată cu succes în şcolile teleormănene pe care le păstoresc s-a intitulat sugestiv ,,Şcoala Tânărului pictor”, elevii mai mici, dar şi cei mai mari, întrecându-se în arta de a face frumosul din nimic, cu mijloacele cele mai ieftine şi la îndemâna tuturor.

La şcolile gimnaziale ,,Mihai Viteazul” şi ,,Ştefan cel Mare” am organizat expoziţii incluzând pictura, grafica, tehnicile de lucru: colajul şi decupajul, fiind cele preferate de cei mici având posibilitatea de a crea compoziţii decorative foarte frumoase, având ca temă apropierea sărbătorilor sfinte, pascale. Astfel că, după ce am parcurs toate etapele de lucru, am reuşit să îmbinăm elementele pascale puişori, iepuraşi, ouă încondeiate, felicitări într-o ,,Primăvară pascală”, aşa cum am intitulat acest colaj final.

Cu clasele a VII-a am reuşit sa redăm frumoase perspective directe sau indirecte care au completat tabloul tinerilor pictori. De asemenea, am reuşit să ne înscriem la anumite concursuri cu câteva proiecte mai îndrăzneţe, pe parcurs aşteptând rezultatele, sperăm noi, bune.

Nici elevii Liceului Teoretic ,,C. Noica” nu s-au lăsat mai prejos, au reuşit să realizeze frumoase ,,bijuterii” din materiale reciclabile având ca materie primă bucăţi de carton, ziare, aluat din făină cu apă ( în loc de aracet) si culori tempera, acrilice cu care au reuşit să decoreze într-o manieră originală toate obiectele lucrate cu mare migală, etapă cu etapă.

Veselia şi bucuria de a crea a fost stimulată şi de mjloace audio-video, la orele de creaţie plastică îmbinând cele două arte.  Muzica clasică şi preclasică fiind un stimulent pentru elevii nostri. Nu au lipsit colindele şi pricesnele specifice sărbatorilor pascale care tocmai ne bat la uşă, pline de spiritualitate românească, creştină.

,,La umbra crucii Tale, eu, Doamne, vreau să fiu

Să-mi plâng mereu trecutul şi Ţie să mă-nchin!” (Paula Seling)

Elevii şcolilor noastre vă urează tuturor ,,Sărbători fericite!”

 

Profesor Educaţie Plastică,
Cristiana-Mihaela Purcărea

SAM_3935

SAM_3489

SAM_3462

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare