-1.5 C
Judeţul Teleorman
miercuri, februarie 8, 2023

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VIDELE, PE HARTA MEET AND CODE 2020

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Asociația de părinți a elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 2 Videle,”Scântei de geniu”, organizează evenimentul „Ȋmpreună pentru o comunitate mai bună!” https://meet-and-code.org/ro/ro/own-events pe platforma Meet and Code de programare şi tehnologie, în cadrul inițiativei Europe Code Week- 2020, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor claselor V-VII  şi se desfăşoară online, pe platforma G Suite for Education a Şcolii Gimnaziale nr. 2 Videle, în cadrul a patru ateliere,  programate pe parcursul lunii octombrie. Primul atelier va avea loc luni, 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, cu scopul de a sublinia importanța dezvoltării competențelor digitale ale elevilor, mai ales în contextul desfăşurării învățământului online.
Pe parcursul celor patru ateliere, elevii se vor familiariza, într-un mod interactiv şi interdisciplinar, prin îmbinarea cunoştințelor teoretice cu tehnologia, cu mijloacele şi metodele de participare la viața comunității.
Facilitatori în cadrul evenimentului vor fi profesorii de educație socială şi informatică ai Şcolii Gimnaziale nr. 2 Videle.
Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, iar în România  este coordonată de Asociația Techsoup.
Scopul Meet and Code este de a familiariza copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 24 de ani cu lumea tehnologiei și a programării. Evenimentele trebuie să arăte cât de accesibilă și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viață idei noi. Participanții la evenimente vor învăța cum funcționează tehnologia și vor afla impactul pe care aceasta o are în viața noastră de zi cu zi. Prin explorarea unei game largi de tehnologii, subiecte digitale și programare creativă, participanții vor fi încurajați să își dezvolte acele abilități digitale de care au nevoie în lumea de astăzi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Comuna Măldăeni a primit o nouă tranşă pentru decontarea unor lucrări finanţate prin programul ”Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 4.425.038,88 de lei, în vederea decontării facturilor pentru...

Articole similare