13.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, mai 15, 2024

ŞCOALA DE BANI PE ROŢI

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul lunii mai, la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, o activitate interesantă a avut loc, pe ZOOM, un program interactiv de educaţie financiară, o experienţă completă oferită copiilor, în timpul căreia înţeleg concepte şi noţiuni financiare, prin joc, fără a asculta definiţii sau formule. Copiii au realizat că banii se câştigă greu şi se consumă uşor, că nu mereu preţul unui obiect este egal cu valoarea lui, că deciziile luate trebuie argumentate şi că fiecare dintre noi are un impact asupra economiei lumii prin hotărârile noastre.

,,Şcoala de bani pe roţi” a avut un impact pozitiv asupra elevilor şcolii noastre, elevii arătând interes pentru această activitate implicându-se activ. Clasa a V-a A, condusă de doamna profesor Peşu Elena, şi clasa a VI-a B, condusă de profesor Cristiana-Mihaela Purcărea, conectate în acelaşi timp, pe ZOOM, în clase diferite, s-au întrecut în aprecieri şi judecăţi de valoare, elevilor fiindu-le foarte interesant conceptul propus de BCR. Copiii au învăţat că banii se câştigă greu, prin muncă, şi se pot cheltui uşor dacă nu suntem atenţi la deciziile noastre. S-au folosit învăţarea experienţială şi jocuri special create de specialişti de la Universitatea din Viena pentru a-i ajuta pe cei mici să acumuleze rapid cunoştinţe utile pentru toată viaţa

FLiP, Şcoala de Bani pe Roţi este un proiect al BCR prin care Şcoala de Bani devine o caravană educaţională la bordul unui camion modular. După izbucnirea pandemiei, Şcoala de Bani pe Roţi a trecut în online şi îi invită pe toţi profesorii şi părinţii să îi înscrie pe copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani la atelierele gratuite de educaţie financiară, susţinute acum în mediul virtual. Demarat în iulie 2017, programul şi-a propus să crească gradul de educaţie financiară a românilor şi să îi ajute să îşi înţeleagă mai bine finanţele personale, devenind mai conştienţi de modul în care iau deciziile financiare, în contextul în care doar 22 % din cetăţenii României sunt consideraţi educaţi financiar, iar România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte educaţia financiară.

Elevii şcolii noastre s-au bucurat de această activitate şi au promis să ducă informaţiile mai departe, în familie, în grupurile de prieteni şi să-i încurajeze spre a-şi face conturi de economii şi, pe cât posibil, să nu mai cumpere mai mult decât consumă, risipa fiind defectul omenirii în acest moment, atrăgând totodată şi poluarea mediului. Sustenabilitatea mediului depinde de noi, prin urmare! De modul în care oamenii îşi gestionează economiile depind foarte mulţi factori care duc la un trai mai bun şi la păstrarea mediului mai curat, mai nepoluat.

Atelierele s-au desfăşurat sub forma unei ”călătorii” interactive în lumea banilor, bazată pe cinci etape ale informării şi conştientizării: explorarea, joaca, seif-ul, forumul şi globalizarea, etapa în care participanţii înţeleg că aproape toate procesele economice şi politice sunt conectate pe plan global.

PROFESOR DE EDUCAŢIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria face angajări. Se caută infirmieră şi asistenţi medicali

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare