5.3 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Şase bărbaţi, reţinuţi pentru şantaj, instigare la distrugere, distrugere şi furt

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Joi, 5 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi şapte mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de şantaj, instigare la distrugere, distrugere şi furt.

La începutul lunii ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 24 au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute au incendiat autoturismul unui bărbat, autoturism ce se afla parcat în curtea unui imobil din sectorul 5.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, un bărbat de 52 de ani ar fi exercitat acte de constrângere faţă de un alt bărbat, în scopul remiterii unor sume de bani, motivul invocat fiind că i-ar fi facilitat găsirea unui loc de muncă în străinătate precum şi achitarea valorii unui autoturism, aparţinând acestuia, ale cărui geamuri au fost sparte de către fiul persoanei vătămate.

Întrucât persoana vătămată a refuzat să plătească pretinsa datorie, bărbatul de 52 de ani ar fi determinat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani, să incendieze locuinţa persoanei vătămate, astfel că, la 03 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, doi dintre bărbaţi, prin folosirea unor substanţe inflamabile, ar fi incendiat autoturismul ce se afla parcat în curtea imobilului persoanei vătămate, incendiul propagându-se atât la nivelul acoperişului imobilului, cât şi la nivelul unui alt imobil. Bărbaţii ar fi părăsit zona cu o maşină condusă de un tânăr de 20 de ani.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, în sarcina a patru dintre bărbaţi au fost reţinute şi comiterea mai multor infracţiuni de furt din societăţi comerciale, valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 12.000 lei şi o infracţiune de conducere fără permis.

În cursul zilei de ieri, 5 martie, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la distrugere, distrugere şi furt, cu cei şase bărbaţi în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare