29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Sărbătorile Pascale, fără probleme deosebite

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Sfintele Săbători de Paști au fost petrecute în liniște de teleormăneni, fără a fi înregistrate probleme deosebite care să pună în pericol viața și bunurile materiale ale acestora.

Pentru asigurarea unui grad sporit de siguranță pentru cetățeni în noaptea de Înviere, pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la cele mai mari lăcașuri de cult din orașele și municipiile județului nostru, cu câte un echipaj și o autospecială de lucru cu apă și spumă. De asemenea, în cazul producerii unor situații de urgență, în cadrul structurilor de intervenție au fost pregătiți să intervină 24 de ore din 24, peste 150 de pompieri militari, cu 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, 8 ambulanțe SMURD și două autospeciale de descarcerare.

În cele trei zile ale Sfintelor Sărbători Pascale, echipajele SMURD au fost solicitate și au intervenit la un număr de 44 de cazuri, pacienții acuzând diferite probleme medicale ce necesitau acordarea primului ajutor și transportarea de urgență la spital.

Dintre aceste cazuri, menționăm:

la Dobrotești, în ziua de 01.05.2016, la ora 20.30, paramedicii roșioreni au intervenit pentru acordarea primului ajutor lui Petre P., care acuza dureri la membrul inferior stâng, în urma unei căderi de la același nivel. Sosiți la locul menționat de apelant, paramedicii au constatat faptul că era vorba de o fractură deschisă, fapt pentru care, după acordarea primelor îngrijiri, pacientul a fost transportat la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede pentru a fi preluat de către medicii specialiști;

la Tătărăștii de Jos, în ziua de Paști, s-a solicitat intervenția paramedicilor pentru acordarea primului ajutor și transportarea de urgență la spital a unei persoane înjunghiate. A fost vorba de un bărbat, A.O., de 42 de ani, care prezenta o plagă de cca. 5 cm, în zona lombară. Pacientul a fost preluat de medici la sosirea la spital, cazul intrând în atenția poliției;

la Gratia, paramedicii SMURD Videle au intervenit pentru a ajuta o bătrână, Ioana V., de 87 de ani, ce a suferit o fractură la nivelul membrului inferior stâng în urma unei căderi de la același nivel. Pacientei i s-a acordat primul ajutor, fiind transportată la spitalul orașului Videle pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Printre principalele probleme medicale acuzate de cetăţeni au mai fost durerile abdominale, de cap, lombare, de inimă, traumatismele, problemele respiratorii,  ş.a.. După acordarea primului ajutor, pacienţii au fost transportaţi la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din zonă.

 

Un singur incendiu

În ceea ce privește numărul intervențiilor la incendii pe timpul Sărbătorilor Pascale, anul acesta a fost înregistrat un singur eveniment de acest gen, în satul Bâscoveni, comuna Gălăteni.

Incendiul a fost anunțat pe numărul unic de urgență 112, în ziua de 02 mai, la ora 23.15, fapt pentru care la fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Focul, ce se manifesta la acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn acoperită cu țiglă, pe o suprafață de cca. 40 mp și la aproape toate bunurile materiale aflate în interiorul acesteia, cu pericol de propagare la casele aflate în imediata apropiere, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, după mai bine de oră de intervenție.

Au ars ori au fost distruse de flăcări bunuri materiale apreciate la suma de 25 000 de lei, reprezentând acoperișul locuinței pe cca. 40 mp, tavanele din încăperi, realizate din lemn, 3 uși, 2 ferestre, o combină frigorifică, un frigider, un pat, un șifonier și mai multe materiale textile.

Valoarea bunurilor salvate, locuințele din imediata apropiere și anexele gospodărești, a fost estimată la suma de 30000 de lei.

Din fericire, pe timpul intervenție nu s-au înregistrat victime, nefiind nevoie de intervenția paramedicilor.

Din cercetările efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs cel mai probabil din vina jarului căzut dintr-o sobă a locuinței.

 

Asigurare măsuri PSI la un accident rutier pe E70

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 11.42, pe E 70, în localitatea Drăgănești Vlașca a avut loc un accident rutier în care au fost implicate 5 autoturisme. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și mai multe echipaje ale poliției.

Din fericire, accidentul rutier a fost unul ușor, care nu a produs victime omenești, însă pompierii militari alexăndreni au efectuat măsurile necesare în vederea eliminării oricărui risc al izbunirii unui incendiu la autoturismele avariate.

Misiunea s-a încheiat fără probleme deosebite la ora 12.25.

 

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Cpt. Dragomir Adrian Gelu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare