25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Sărbători în siguranță!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Sărbătorile de iarnă reprezintă, pentru majoritatea dintre noi, prilej de liniște și veselie. Pentru ca să ne putem bucura în siguranță de cei dragi și de clipe frumoase împreună, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman a dispus suplimentarea efectivului, nu mai puțin de 200 de polițiști urmând a fi prezenți în stradă, îndeosebi în locurile aglomerate, acționând în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii recomandă cetățenilor să acorde o atenție sporită persoanelor pe care le primesc în casă în perioada imediat următoare, și nu numai, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul lor și, profitând de o clipă de neatenție, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare, mai ales în această perioadă. Pretextele folosite de hoți sunt diverse reparații, deratizare, strângeri de fonduri, colinde etc.

O altă metodă utilizată este cea a falsei împrieteniri, când hoții se împrietenesc aparent cu victimele și, după ce le câștigă încrederea și sunt invitați în locuințele lor, le sustrag bunurile de valoare. În activitățile ce urmează a fi desfășurate în această minivacanță sunt angrenați polițiști de la rutieră, ordine publică, investigații criminale, economic, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi, luptători de la acțiuni speciale, precum și din cadrul altor structuri ale inspectoratului. Polițiștii vor fi în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru a interveni la solicitările cetățenilor și a impune respectarea legii. În această perioadă, polițiștii inspectoratului au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent fiind indisponibilizate peste 700 de kg de astfel de materiale.

Poliţiştii rutieri vor acționa pe principalele drumuri din județ, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea accidentelor. Zilnic vor fi folosite aparatele radar, precum și cele etilotest, etilometru și drugtest, în tot județul. Dacă plecați la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule!

Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă unii dintre factorii generatori de accidente rutiere în România!

De asemenea, vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!

Dacă plecați cu trenul, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

Asigurați-vă că încuiați locuința când plecați de acasă!

Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

Nu folosiți obiecte de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, decât în condițiile şi în locurile permise de lege! Pot fi comercializate către public steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc sau sateliți.

Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare. În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Sărbători binecuvântate!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare