24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Șapte localități din Teleorman, în scenariul ROȘU. La Călinești și Lița, rata de infectare este de 6,67 la mia de locuitori

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Conform ultimelor date publicate de către Prefectura Teleorman, șapte localități din județ sunt în scenariul ROȘU. Este vorba despre municipiile Alexandria, Turnu Măgurele și comunele Călinești, Lița, Lisa, Piatra și Poroschia. La Călinești și Lița, situația este mult mai gravă. Aici, rata de infectare a ajuns de 6,67 la mia de locuitori. Alte câteva localități, printre care Saelele, Traian, Drăgănești-Vlașca sau Slobozia Mândra, sunt la un pas să atingă pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, să intre în scenariul ROȘU.

Ultimele date furnizate de către Grupul de Comunicare Strategică arată că 80 de teleormăneni s-au infectat cu Coronavirus, în ultimele 24 de ore, iar alți 32 de pacienți au fost reconfirmați pozitiv. Rata de infectare la nivelul județului a crescut la 1,80 la mia de locuitori, 10.714 cazuri fiind confirmate de la începutul pandemiei.

Pe teritoriul României, 71.027 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.956 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 67.896 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 728 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 16 martie, 4.603 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 887.600 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare