15.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, iunie 4, 2023

Săptămâna fructelor şi legumelor

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Stilul de viaţă sănătos este promovat în şcolile noastre, de la cele mai mici vârste, până la cele mai înaintate. Modul în care o facem este permanent, ori de câte ori este cazul. Celor mici le trebuie tot timpul amintite regulile alimentare care includ şi igiena, nu doar ce trebuie să consumăm.
În fiecare an, în luna noiembrie, avem dedicată o săptămână a fructelor şi legumelor (22-28 noiembrie, 2021) , ca o sărbătoare, în care ne manifestăm cu generozitate faţă de anumite categorii de persoane care duc lipsa acestora. Activitatea S.N.A.C.( Strategia Naţională de Acţiune Comunitară) este o activitate care include acţiuni caritabile, de ajutorare a celor nevoiaşi, activităţi de voluntariat în care sunt implicaţi zeci de elevi şi profesori voluntari. Beneficiarii direcţi sunt: copiii cu dizabilităţi, copiii cu dificultăţi de învăţare şi adaptare şcolară şi socială, copii/tineri/adulţi din medii şi categorii vulnerabile. Beneficiarii indirecţi sunt: familiile persoanelor aflate în dificultate, comunitatea şi societatea. Ca obiective specifice avem: iniţierea de programe/activităţi de Acţiune Comunitară cu copiii/elevii voluntari, în parteneriat cu instituţii comunitare, organizaţii nonguvernamentale, în favoarea persoanelor aflate în dificultate; activităţi centrate pe stimularea/dezvoltarea unor abilităţi ale persoanelor cu nevoi speciale utilizând strategii terapeutice -terapii ocupaţionale : abilităţi practice, plastice, muzică, artă dramatică, mişcare, IT, loisir-activităţi în comun copii -adulţi; cooptarea/exersarea copiilor/elevilor în activităţi de voluntariat -participarea lor la proiecte de Acţiune Comunitară.
Fiecare clasă a donat fructe şi legume, la nivel de şcoală fiind întrunite comisii care s-au ocupat de strângerea şi sortarea acestora pentru a fi donate cât mai repede, fiind perisabile cele mai multe dintre ele, iar condiţiile de depozitare nefiind potrivite pe termen lung.
În acest an, şcolile gimnaziale ,,Mihai Viteazul” şi ,,Ştefan cel Mare” au realizat frumoase proiecte decorative sau picturale, la orele de educaţie plastică şi educaţie tehnologică în mod special, în care promovau fructele şi legumele preferate şi îndemnau la un stil de viaţă sănătos, creşterea sănătoasă fiind dată şi de aceste componente ale meselor celor mici, alături de sport, de activităţi în aer liber, de stimularea gândirii prin lectură şi calcule date de ştiinţele exacte. Expoziţii cu creaţiile elevilor noştri au fost realizate în sălile claselor lor, apoi au fost popularizate pe site-urile şcolilor noastre, pentru a putea fi apreciate şi de comunitatea locală din care facem parte, dar şi pentru a-i inspira şi pe alţii.
Activităţile S.N.A.C. din şcolile noastre sunt ca o sărbătoare, intrucât toţi învăţătorii şi profesorii participă creativ şi cu mare bucurie în a ajuta voluntar comunitatea şi beneficiarii direcţi. De asemenea, părinţii elevilor noştri sunt cei care susţin activităţile noastre şi ne sunt alături din tot sufletul, empatia fiind calitatea care ne aseamănă şi ne ajută să ne atingem scopul susţinerii procesului de incluziune socială şi de dezvoltare personală.

Să fim mai buni!

PROFESOR DE EDUCAŢIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare