15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Rezerviştii militari teleormăneni solicită sprijinul prefectului şi deputaţilor din judeţ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Urmare a demersurilor repetate ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate-SCMD (dar şi a altor structuri asociative) începând cu 9 decembrie 2015, pentru aplicarea Legii nr. 223/2015-legea pensiilor militare de stat, în forma votată de Parlament şi promulgată de Preşedintele României (deoarece a fost ciuntită şi golită de conţinut de către cele trei OUG-nr.57/2015, nr. 59/2017 şi nr.114/2018), zilele trecute, rezerviştii militari teleormăneni uniţi (din MApN, MAI şi SRI) cărora ni s-au alăturat, în demersul nostru şi venerabilii veterani de război, am avut o întâlnire cu Prefectul judeţului Teleorman şi cu deputaţii de Teleorman, prin care am solicitat sprijinul acestora, pentru votarea formei finale a Amendamentelor la PL-x nr. 199/2020, aflată în fază de Raport la Comisia de Apărare, urmând ca în perioada imediat următoare, să fie votată de către Camera Deputaţilor, ca for decizional.

La Instituţia Prefectului Teleorman, am fost primiţi, cu amabilitate, de către prefect, domnul Liviu Dumitraşcu însoţit de către Directorul de Cancelarie al Prefectului, doamna Adelina Sfăt.  Din delegaţia rezerviştilor militari teleormăneni uniţi au făcut parte: col.(r.) Liviu-Sorinel SANDU-preşedintele Fil.nr.2 SCMD Alexandria (şi preşedinte al Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR- MAI),  lt.col. Ioan BRÎNCOVEANU-preşedintele Fil.Jud. a ACMRR-MApN ,,Gl. David Praporgescu” Teleorman, col.(r.) Emilian ORODEL-purtător de cuvânt şi comandor(rtg.) Marin ŞTEFAN-preşedintele Fil.Jud.a ANVR(MApN şi MAI)Teleorman.

Am prezentat doleanţele noastre şi am primit asigurări de la domnul prefect că va înainta, la rându-i, documentele lăsate cu amendamentele propuse, către Cancelaria Primului ministru, pentru analiză şi cuprindere în Raportul cu punctul de vedere al Guvernului, aşteptat zilele următoare de către Camera Deputaţilor.

De asemenea, am avut întâlniri, şi cu deputaţii PSD: Petre Cioabă,Violeta Răduţ şi Valentin Boboc, cărora le-am înmânat documentele cu amendamentele propuse, şi în urma cărora am primit asigurări şi promisiunea dumnealor că vor vota aceste amendamente (care ar rezolva şi elimina cea mai mare parte din multiplele discrepanţe, inechităţi şi prevederi neconstituţionale, existente în prezent, în sistemul militar de pensii).

De menţionat, că demersul SCMD, prin amendamentele propuse la PLx-nr.199/2020, este susţinut şi de către marea majoritate a asociaţiilor, ligilor şi sindicatelor membre ale Forumului Structurilor Asociative din întreg sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în numele celor peste o sută de mii de rezervişti militari ( însă cel mai vehement se opun, reprezentanţii conducerii MApN….).

Toţi rezerviştii şi pensionarii militari, din întreaga ţară, aşteptăm, cu nerăbdare şi  încredere, săptămânile următoare, votul din Camera Deputaţilor.

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare