24.5 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Revista GLASUL SENECTUŢII, editată de As. C.A.R.P. Alexandria: UN REPER ÎN VIAŢA COMUNITĂŢII   

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Respectând tradiţia, şi în acest an, în luna decembrie, a ajuns în  mâna cititorilor publicaţia periodică de informare a pensionarilor ,,Glasul Senectuţii’’-editată de As.C.A.R.P. Alexandria. Atmosfera sărbătorească a sfârşitului de an, este ilustrată de la prima pagină cu fotografia unui grup de copii, plecaţi la colindat,  îmbrăcaţi în costume populare. Tot pe copertă, lângă imaginea simbol legată de tradiţiile la români poate fi citită duioasa poezie ,,Colind la Porţi Stelare’’ a Nicoletei Milea şi admirată frumoasa pictură ,,Iarna’’ a Floricăi Olteanu.
Mesajul dnei preşedinte, ing. Drăguşin Gherghina, adresat la cumpăna dintre ani  membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria,  transmite seniorilor  că,  tot ce s-a înfăptuit în anul 2021 de către asociaţie, dovedeşte spiritul de întrajutorare  şi protecţie socială al acestui mare colectiv, confirmă statornicia şi solidaritatea oamenilor. În paginile revistei sunt prezente articole cu o tematica diversă, de larg interes atât pentru vârsta  a  treia  cât şi pentru şi ceilalţi cititori. Cei peste 12.000 de membri ai asociaţiei sunt informaţi succint de activitatea casei, care constituie un reper în viaţa comunităţii. Bilanţul bunelor rezultate ale anului 2021 sunt consemnate  de Consiliul Director. Pe lângă îndeplinirea obiectivului nr.1, acordarea de împrumuturi în condiţii avantajoase, printre alte avantaje sunt prezentate în revistă ajutoarele băneşti nerambursabile de care au beneficiat aproape 1.400 persoane, aflate în situaţia de risc social. În acelaşi timp asociaţia s-a implicat în crearea unor facilităţi legate de păstrarea sănătăţii seniorilor, un exemplu fiind verificarea gratuită a vederii.
Un mesaj de suflet, care reţine atenţia, este transmis de preasfinţitul GALACTION, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului.
În paginile revistei este prezent Florea Burtan, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cu povestirea ,,Imposibila întoarcere’’ şi romantica poezie ,,Fântânarul’’. Privind  urbea în care trăim se poate citi: ,,Amintiri legate de naşul oraşului nostru-Alexandru Dimitrie Ghica’’; din  cartea autobiografică ,,Profesorul, Poveste de viaţă’’ a scriitorului Gheorghe Olteanu, este redat un fragment interesant cu titlul ,,Pro Alexandria’’. Publicaţia consemnează un alt eveniment important, hotărârea primăriei municipiului reşedinţă de judeţ  din ultima parte a anului, ca fosta casă de cultură a sindicatelor din localitate-acum intrată într-o amplă renovare-, să poarte numele ilustrului rapsod popular Liviu Vasilică, trecut acum la cele veşnice. Un vechi membru al As.C.A.R.P Alexandria, profesorul pensionar Badea Negreanu, din Ştorobăneasa, este prezent cu ultima sa producţie literară ,,Gânduri din labirintul sufletului’’, un bun prilej de a semnala evenimentul. Colectivul redacţional a îndeplinit o datorie de onoare de a aduce în atenţie  o carte scrisă în urmă cu mai bine de 80 de ani: ,,Aşezările Judeţului  Teleorman’’ scrisă de Ion N. Stancu, la vremea aceea inspector judeţean în administraţia publică. În cele 275 de pagini, se fac scurte monografii ale celor  146 de unităţi administrative existente în anul 1939.
În paginile revistei este apreciată activitate dlui ec. Eana Ioan, de la C.A.R.P. Roşiorii de Vede, care după 18 ani în fruntea asociaţiei  a predat ştafeta. In memoriam-se aminteşte că ceasornicul vieţii unui vechi prieten şi colaborator al asociaţiei noastre, Dragomir Diaconescu, fost preşedinte al C.A.R.P. Pucioasa, a plecat prea devreme dintre noi.
,,Glasul Senectuţii’’, o revistă care merită citită!

CONSTANTIN DRAGNEA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare