10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Regizoarea Andreea Borţun, originară din Alexandria, printre finaliştii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Fundaţia Alexandrion anunţă finaliştii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021: 5 tineri cu abilităţi şi pasiuni diferite, care au în comun curajul şi determinarea de a iniţia şi coordona proiecte care generează schimbări pozitive importante în comunităţile lor. Cea de-a şasea ediţie a Galei va păstra formatul iniţiat în 2020. Astfel, ceremonia de premiere, prezentarea proiectelor finaliştilor şi procesul de votare se vor derula în mediul online. Publicul va desemna câştigătorul marelui premiu în valoare de 12.000 euro, dar şi câştigătorii celorlalte 4 premii în valoare de 1.500 euro fiecare, oferite de Fundaţia Alexandrion. Desemnarea câştigătorilor se va face prin vot online pe platforma http://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/.
Gala Matei Brancoveanu va fi difuzată live, pe 27 mai, pe pagina de Facebook a Fundaţiei Alexandrion, începând cu ora 19:00.
Selecţia finaliştilor de anul acesta a fost realizată de 5 profesionişti din domenii diferite de activitate, binecunoscuţi publicului. Irina-Margareta Nistor, Alexandru Tomescu, Amalia Enache şi Gelu Duminică s-au alăturat demersului Fundaţiei Alexandrion şi au nominalizat, în prima etapă, 15 tineri remarcabili prin contribuţia lor la dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.
Finaliştii au fost desemnaţi prin vot secret de către cei cinci profesionişti, alături de Marinela Ardelean-Global Brand Ambassador Vinars Brancoveanu.
Fundaţia Alexandrion invită publicul să urmărească poveştile celor 5 tineri, care vor fi prezentate zilnic pe pagina de Facebook a Fundaţiei şi să voteze favoritul. Procesul de votare a demarat pe 28 aprilie, pe platforma http://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/ şi se va încheia pe 27 mai. Închiderea sistemului de vot va fi anunţată în cadrul Galei, iar clasamentul final va fi prezentat imediat după. Marele premiu în valoare de 12.000 euro va fi acordat de Fundaţia Alexandrion finalistului cu cel mai mare număr de voturi. Premiul va reprezenta o parte din resursele necesare pentru achitarea unor cursuri de perfecţionare sau finanţarea unui proiect din sfera de activitate pentru care a fost premiat.
Printre finalişti se numără şi Andreea Borţun (30 de ani), originară din Alexandria. Andreea Borţun este regizor de film şi manager cultural. Prin film sau activism, Andreea caută să iniţieze proiecte în comunităţi vulnerabile şi să facă vizibile poveşti ale unor categorii subreprezentate din micul mediu urban şi rural românesc. Lumile în care activează şi care o inspiră sunt lumile originii ei, sudul său natal. La 15 ani a cofondat în oraşul său natal, Alexandria, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis. Pustnik, rezidenta internaţională de scenaristică pe care a iniţiat-o, este găzduită în sudul rural al României şi are ataşat un program de educaţie cinematografică pentru tinerii din satele din jur.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare