24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Recensământul populaţiei: Doar 8,8 % dintre teleormăneni au studii superioare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Din totalul populaţiei rezidente a judeţului Teleorman, 47,4% au nivel mediu de educaţie (postliceal, liceal, profesional, învăţământ complementar sau de ucenici), 43,8% nivel scăzut (preşcolar, primar, gimnazial sau fără şcoală absolvită) şi 8,8% nivel superior.
Din punctul de vedere al ponderii populaţiei rezidente cu nivel superior de educaţie, judeţul Teleorman se situează pe locul 38 în ierarhia judeţelor. Structura populaţiei după nivelul de educaţie absolvit diferă pe cele două sexe. Astfel din totalul populaţiei rezidente la nivelul judeţului Teleorman (323.544 persoane) din cele 8,8% persoane cu nivel ridicat de educaţie, 45,2% sunt persoanele de sex masculin si  54,8% persoane de sex feminin. Din cele 43,8% persoane cu nivel mediu de educaţie 53,8% sunt persoane de sex masculin şi 46,2% sunt persoane de sex feminin. Referitor la persoanele rezidente cu nivel scazut de educaţie, din cele 47,4% persoane, 44,5% reprezinta persoane de sex masculin şi 56.5% persoane de sex feminin.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare