21.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iunie 23, 2021

Protest spontan la APM Teleorman

Articole noi

Deputat PNL Maria Stoian: “Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19”

Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19. În ultima mea declarație politică am făcut vorbire...

Declaraţie de presă: Am redus vârsta de pensionare pentru cei din sectorul energetic şi extractiv!

Pentru a venii în sprijinul angajaţilor care lucrează în condiţii deosebite de muncă, am votat favorabil, alături de colegii...

Bărbat din Roşiorii de Vede, cercetat pentru violenţă în familie şi încălcarea ordinului de protecţie

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Roşiori de Vede au dispus reţinerea unui bărbat în vârsta de 40...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019, angajaţii din domeniul protecţiei mediului sunt remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

În perioada 2009-2015, salariile personalului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, care sunt în număr de 1934 de angajaţi nu au mai fost modificate.

Având în vedere că a trecut o săptămână de la “semnalul de alarma” dat de angajaţii din cadrul ANPM şi APM prin “protestul spontan” şi nu am fost contactaţi de factorii de decizie din Ministerul Mediului pentru a discuta cu noi şi nici nu s-a încercat măcar acest lucru, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman reia protestul spontan astăzi 21.03.2017 între orele 10:00-12:00 solicitând decidenţilor politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.

SOLICITĂM luarea unor măsuri în regim de urgenţă pentru a nu intra în colaps sistemul pentru protecţia mediului, prin susținerea în GUVERN/MINISTERUL MEDIULUI a majorării salariilor noastre, astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeași familie ocupațională–ADMINISTRAȚIE/instituție teritorială, respectând astfel conținutul Deciziei CCR nr.794/2016.

În domeniul protecţiei mediului:

  • Se reduce constant numărul de angajaţi calificaţi din sistem (unii nou angajați pleacă după o săptămâna sau o zi de muncă datorită volumului mare de muncă și a salariului mic.), lipsa personalului calificat care să poată gestiona problemele complexe şi diversificate din domeniul protecției mediului, imposibilitatea de a se mai găsii soluții pentru accesarea fondurilor europene sau evitarea procedurilor de infringement, luând în considerare că sunt necesari anii de zile pentru formarea profesională a angajaților din acest domeniu.
  • Personalul migrează către alte instituţii mai bine remunerate.

În situația în care nu se vor soluționa favorabil revendicările angajaţilor din sistemul pentru protecţia mediului, se va ajunge la:

  • diminuarea ratei de absorbție a fondurilor europene
  • imposibilitatea funcționării sistemului pentru protecția mediului
  • sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene (reabilitare de drumuri naţionale/judeţene, sisteme de canalizare, parcuri industriale, conducte de transport gaze naturale, linii electrice aeriene, planurile pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor pentru bazinul hidrografic Vedea, planuri de management, parcuri eoliene, strategii )
  • neîndeplinirea obligațiilor stabilite prin TRATATUL DE ADERARE A ROMÂNIEI LA UNIUNEA EUROPEANĂ

Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă, întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat.

Angajaţii APM Teleorman

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Deputat PNL Maria Stoian: “Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19”

Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19. În ultima mea declarație politică am făcut vorbire...

Articole similare