10.6 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Protest al ambulanțierilor de la SAJ Teleorman. Salvările vor avea afișe cu mesajele: “PROTEST NAȚIONAL” și “EU PROTESTEZ”

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Angajații Serviciilor de Ambulanță din întreaga țară vor protesta, astăzi, timp de două ore, în fața Parlamentului României, cu respectarea măsurilor de distanțare impuse de starea de alertă, ca reacție la deciziile incorecte adoptate de forurile centrale (Preşedinţie, Parlamentul României, Guvernul României şi ministere), dar și față de indiferenţa factorilor de decizie, prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului şi organizarea serviciilor de ambulanţă. Totodată, aceștia reclamă faptul că nu s-a răspuns la adresele înaintate oficial de o federaţie reprezentativă la nivel de servicii de ambulanţă, federaţie recunoscută prin lege ca partener social.

Deși angajaţii care lucrează la acest serviciu de intervenţie s-au aflat în linia întâi, în lupta cu Coronavirusul, legislaţia nu prevede ca toți să primească stimulentul de risc.

Potrivit declarației liderului de sindicat de la SAJ Teleorman, Țone Florin, în luna aprilie, numai 43 de salariați au obținut sporul de risc, în valoare de 500 de euro, iar în luna mai, doar 39, dintr-un total de aproximativ 200 de angajați, cât sunt în sistemul operativ. Acesta a mai precizat că pe durata protestului, activitatea nu va fi întreruptă iar toate Ambulanțele de la SAJ Teleorman vor avea afișe inscripționate cu mesajele: “PROTEST NAȚIONAL” și “EU PROTESTEZ”.

“Dacă doleanțele nostre nu vor găsi o rezolvare favorabilă, nu exludem o acțiune în instanță pentru obținerea tuturor drepturilor. Va fi un protest pașnic prin care vrem să sensibilizăm politicienii din România. Nu putem fi tratați cu indiferență de cei care conduc și administrează țara. La protest, așa cum s-a stabilit, de la SAJ Teleorman vor fi prezente două persoane, eu și vicepreședintele”, a declarat Țone Florin.

MOTIVELE PROTESTULUI

1. Forma finală a proiectului PL-x nr. 257/2020 care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, proiect la care am adus prin Blocul Național Sindical amendamente pe perioada procesului legislativ, nu au cuprins propunerile noastre, și NU au fost asumate și introduse în lege, deși era ultima speranță  a noastră că se va face dreptate în Camera Deputaților pentru personalul operativ de intervenție din serviciile de ambulanță care a desfășurat activitatea în teren în perioada stării de urgență și nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbițat de actualul Guvern și Președintele României.

2. Propunerea de modificare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din serviciile de ambulanță, cu prioritate salarizarea asistenților medicali, și nu numai, când sporul pentru condiții deosebit de periculoase a fost diminuat și egalizat cu sporul personalului din unitățile spitalicești, propuneri înaintate la Comisia pentru muncă și protecție socială pe timpul derulării procesului legislativ al proiectului PL-x nr. 600/2019, NU au fost introduse din motive cunoscute, ceea ce a făcut să revenim cu altă inițiativă legislativă care a fost depusă la Comisia pentru sănătate și familie din Senatul României.

3. Proiectul de lege PL-x nr. 355/2015 privind STATUTUL personalului profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță județene și al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, este blocat din toamna anului 2016 la Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, din motive necunoscute, deși am făcut solicitări de repunere pe dezbateri a acestui proiect președintelui și individual membrilor comisiei, oferind din partea noastră posibilitatea de a accepta unele modificări care se impun în proiect.

4. Propunerile de completare și modificare a Titlului IV din Legea nr. 95/2006, propuneri care se impun a fi aduse pentru buna organizare, dezvoltare și consolidare a Serviciilor Publice de Ambulanță, sunt în așteptare din 2017 la Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, din motive necunoscute.

5. Lipsa de răspuns la adresele depuse în Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și la unele comisii, este considerat de noi ca o indiferență față de personalul din aceste unități care desfășoară activitatea în condiții de teren și în regim de urgență contra cronometru pentru a salva vieți. 

 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare