10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Proiectul „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria” intră în linie dreaptă. Mâine, va fi semnat contractul de finanţare

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, domnul Cristescu Ionel Dănuț va semna joi, 24 octombrie a.c., la ora 12,00, la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria”.

La ceremonia de semnare a contractului, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va semna domnul Gâdea Adrian, secretar de stat în cadrul MDRAP.

Proiectul „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria” face parte dintr-un portofoliu de proiecte pentru modernizarea spitalului județean și are ca obiectiv general creșterea accesibilității serviciilor de sănătate în regim ambulatoriu pentru cetățenii județului Teleorman, prin dezvoltarea capacității de diagnosticare și tratament, în cadrul cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului.

Finanțarea proiectului este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.1, Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

Prin acest proiect vor fi dotate cu echipamente medicale performante 6 cabinete din structura Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

Pentru realizarea scopului acestui proiect, respectiv consolidarea serviciilor medicale în ambulatoriul spitalului, contribuția locală va fi de 2%, contribuția publică națională la finanțarea acordată va fi de 28%, iar contribuția comunitară va fi de 70%.

Valoarea totală a proiectului este de 3.791.903,62 lei.

După semnarea contractului, împreună cu managerul Spitalului județean de Urgență Alexandria, dr. Dobre Alexandru, vor fi vizitate amplasamentele pentru noile  echipamente medicale de imagistică performante achiziționate pentru Spitalul județean de Urgență Alexandria, un Computer Tomograf, un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN) .

Dotarea spitalelor cu mai multe aparate medicale de înaltă tehnologie este posibilă datorită interesului constant menținut de Consiliul Județean Teleorman, care recunoaște printre prioritățile sale sănătatea, alături de infrastructură și educație.

În Teleorman, prin dotarea Spitalului Județean de Urgență din Alexandria cu noile echipamente de imagistică, la care se va adăuga și dotarea ambulatoriului integrat, vor fi asigurate condiții optime actului medical și pentru asigurarea accesului cetățenilor la servicii de sănătate de bună calitate la ei în județ, în scopul tratării cetățeanului cât mai aproape de casă.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare