10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Proiecte importante, pe ordinea de zi a CJ Teleorman, în ultima şedinţă din mandatul 2016-2020

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Consiliul Judeţean Teleorman a fost convocat în data de 30 septembrie 2020, în şedinţă ordinară, care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă. Consilierii judeţeni au aprobat toate cele 13 proiecte de hotărâre iniţiate de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, dl. Cristescu Ionel Dănuţ, aflate pe ordinea de zi a şedinţei.
Ultima hotărâre de consiliu judeţean, adoptată cu votul consilierilor judeţeni, priveşte aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al serviciului social cu cazare pe perioadă de lungă durată ,,Locuinţă protejată pentru persoanele victime ale violenţei domestice” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.  Capacitatea serviciului social nou înfiinţat este de 6 locuri.
O altă hotărâre importantă adoptată se referă la rectificarea bugetului propriu al judeţului Teleorman pe anul 2020. În urma centralizării datelor privind numărul elevilor care se deplasează din localitatea de domiciliu la unitatea de învăţământ, în anul 2020, din anul şcolar 2020-2021, transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi tarifele stabilite de operatorii de transport, a rezultat suma totală de 1.916.111 de lei, inclusiv TVA, reprezentând cheltuielile de transport al elevilor, ce vor fi decontate de  Consiliul Judeţean Teleorman.
Rectificarea bugetară aprobată ava permite, de asemenea, decontarea din fonduri externe nerambursabile a unor cheltuieli grupate pe categorii de măsuri necesare începerii anului şcolar. Măsura.1 priveşte achiziţionarea, în condiţiile legii, de către autorităţile publice locale sau unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, după caz, de echipamente din domeniul tehnologiei informaţiei-IT mobile, respectiv tablete pentru uz şcolar cu acces la internet, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line. O altă măsură se referă la achiziţionarea de echipamente de protecţie sanitară şi dezinfectanţi.
În prezent, unităţile de învăţământ special au solicitat fonduri suplimentare în valoare totală de 660 mii lei(356 mii lei, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alexandria şi 304 mii lei Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Roşiorii de Vede). Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede suplimentarea sumei reprezintă 661 mii lei.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare