24.5 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Prognoza meteo pentru Teleorman. Probabilitate mai mare pentru precipitaţii va fi în jurul datei de 20 ianuarie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul  ianuarie 15-28 ianuarie 2024.
În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor de -1…0 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii şi astfel, vor fi posibile maxime termice de 9…10 grade, iar în noaptea de joi spre vinery minime de 0…2 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a celor minime de -2…-1 grad. Temporar vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitaţii va fi în jurul datei de 20 ianuarie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare