17 C
Judeţul Teleorman
luni, martie 27, 2023

Prognoza METEO pentru Teleorman. Precipitaţii, îndeosebi sub formă de ploaie, în jurul datei de 21 februarie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 13-26 februarie 2023.
Vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6…7 grade (valori în general apropiate de norme), până spre 12…13 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendinţa de creștere până la medii ale maximelor de 11…12 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopţi în perioada 19-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

“Canalizare şi staţie de epurare”, în Poeni, şi “Modernizare drumuri în Ştorobăneasa”, prin programul ”Anghel Saligny”

La finele săptămânii trecute, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 53 de noi contracte de...

Articole similare