25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Până la finalul anului vor fi uşoare alternanţe termice de la un interval la altul

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi pr-ecipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 18-31 decembrie 2023. Regimul termic diurn va fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8…9 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 11…12 grade în 20 decembrie, chiar spre valori uşor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra minime medii în jurul a -2 grade. Apoi, până la finalul anului vor fi uşoare alternanţe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 şi 9 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 0 grade. În zilele de 23 şi 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie şansele de precipitaţii să fie reduse.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare