35.8 C
Judeţul Teleorman
vineri, iulie 12, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Până la Crăciun, temperaturile vor alterna de la o zi la alta

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul  11-25 decembrie 2023.
Valorile termice diurne vor creşte de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre valori în jurul a 10 grade în perioada 12 -14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4…5 grade în zilele de 16 şi 17 decembrie. Ulterior datei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor creşte până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru perioada 18 -20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 4 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte de la medii de -3…-2 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre 3…4 grade în nopţile de 14 şi 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -4 grade, în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variaţiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 şi 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare