15.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, iunie 4, 2023

Prognoza METEO pentru Teleorman. La începutul lunii viitoare, vremea se încălzeşte, cu maxime de până la 19 grade

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 25 octombrie- 7 noiembrie 2021.
Vremea mai rece decât în mod obişnuit mai ales noaptea se va menţine până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 12…14 grade şi de minime a căror medie se va situa între 1 şi 3 grade. Apoi, în intervalul 1-4 noiembrie, vremea va deveni caldă raportat la  normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de 17…19 grade şi a minimelor de 7…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 13…14 grade şi minime de 5…6 grade, valori apropiate de cele normale în prima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie, iar în restul zilelor celor două săptămâni vor fi doar cu totul izolat burniţe.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare