26.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 14, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. După 19 iulie va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 10-23 iulie 2023. Pe tot parcursul intervalului vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime medii de 32…34 de grade, dar vor fi şi perioade cu caniculă mai ales la câmpie (13-14 iulie, 17-19 iulie), când media valorilor diurne se va situa în jurul a 37…38 de grade. Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18…20 de grade, exceptând noaptea din 11 iulie când aceasta va fi de 16 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă. Totuşi, în jurul datei de 15 iulie, local vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare