26.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 14, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Din 28 martie, vremea se va încălzi semnificativ, cu temperaturi de peste 25 de grade

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 25 martie- 7 aprilie 2024. În primele zile ale intervalului, vor fi uşoare oscilaţii termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice; se vor înregistra maxime de 13…17 grade şi minime de 0…5 grade, fiind posibilă producerea brumei în nordul regiunii. Din 28 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că -până spre finalul perioadei de referinţă- ziua vor fi temperaturi de 20…25 de grade, iar noaptea de 6…10 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala în 28 martie, iar perioade în care va ploua vor fi cu o probabilitate relativ ridicată şi după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare