7.8 C
Judeţul Teleorman
marți, martie 28, 2023

Prognoza METEO pentru Teleorman. Din 12 februarie, vremea se va încălzi semnificativ, cu temperaturi de până la 11 grade

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 6-12 februarie 2023.
Valul de frig va persista până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel că se vor înregistra maxime termice de -2…3 grade, iar nopţile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -13…-7 grade. Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 7…11 grade, iar în cursul nopţilor temperatura aerului va coborî la -4…0 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spaţii mici, trecător, va fulgui, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere doar în ultimele zile ale intervalului de referinţă.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

“Canalizare şi staţie de epurare”, în Poeni, şi “Modernizare drumuri în Ştorobăneasa”, prin programul ”Anghel Saligny”

La finele săptămânii trecute, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 53 de noi contracte de...

Articole similare