12.8 C
Judeţul Teleorman
joi, februarie 22, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. De la sfârşitul săptămânii,  temperaturile nocturne vor fi în creştere

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 17-30 octombrie 2022.
Vremea va deveni caldă pentru această perioadă la începutul săptămânii, cu o medie a valorilor diurne, ce va creşte de la 18 grade în prima zi, până spre 22 de grade în 19 octombrie. Răcirea vremii va fi accentuată în perioada 20-22 octombrie când vor fi temperaturi maxime în medie de 13…14 grade. Începând din 23 octombrie şi până spre finalul lunii, vremea va redeveni caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18…20 grade. Temperaturile minime, vor prezenta o medie de 3…5 grade în primele 3 zile, în 20 octombrie este estimată o creştere până spre 9 grade, iar în 21 şi 22 octombrie, acestea se vor apropia de 1…2 grade. După aceste nopţi reci, la fel ca şi în cazul temperaturilor maxime, se va înregistra o creştere apreciabilă până la o medie a minimelor de 6…8 grade. Sunt posibile ploi slabe în 20 octombrie, iar în restul intervalului probabilitatea pentru precipitaţii va fi în general redusă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare