6.1 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Primarul comunei Crevenicu, Iancu Adrian Constantin, prin încălcarea legii, îi împiedică pe consilierii PNL să-și exercite mandatul

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Prefectul de Teleorman, Florinel Dumitrescu, îl dojenește părintește, în loc să aplice legea (să ia măsurile legale)!

Într-o localitatea în care oamenii o duc din ce în ce mai greu, în care investițiile lipsesc cu desăvârșire iar tinerii nu au niciun viitor, singurul cetățean care prosperă de la o zi la alta este primarul Iancu Adrian Constantin. El nu duce grija zilei de mâine, câștigă vreo 80 de milioane de lei vechi pe lună și reușește să facă avere pe spinarea oamenilor din Crevenicu. Se crede Dumnezeul localității și își permite să facă orice, chiar și prin încălcarea legii. Cine nu este de acord cu el este imediat apostrofat. Uneori, chiar amenințat. Cu toate acestea, primarul Iancu Adrian nu are frică de nimeni și de nimic. Ultima ispravă a colericului personaj se referă la neconvocarea consiliului local, adică forul legislativ din comună, care prin deciziile și hotărârile adoptate dictează bunul mers al localității.
Plecând de la această jalnică atitutine Partidul Național Liberal Filiala Teleorman a formulat către Instituția Prefectului Județului Teleorman – în atenția domnului Prefect Florinel Dumitrescu – o sesizare împotriva primarului comunei Crevenicu, Iancu Adrian Constantin, pentru următoarele motive:
În cursul anului 2018 Consiliul Local Crevenicu a fost convocat prin dispoziția nr. 2/26.01.2018 în ședință extraordinară pentru data de 29.01.2018, dată la care au fost adoptate hotărârile de la nr. 1 la nr. 5, prin dispoziția nr. 32/09.02.2018 în ședință extraordinară pentru data de 13.02.2018, dată la care au fost adoptate hotărârile de la nr. 6 la nr. 7 și prin dispoziția nr. 55/14.05.2018 în ședință ordinară pentru data de 18.05.2018, dată la care au fost adoptate hotărârile de la nr. 8 la nr. 14.
Prin urmare, se arată în sesizare, în lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie 2018, Consiliul Local Crevenicu nu a fost convocat de către primar și nu a ținut ședințele lunare ordinare, încălcând astfel dispozițiile art. 39, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 a Administrației publice locale  “Consiliul local se întrunește în ședințe extraordinare, lunar, la convocarea primarului”.
Față de aceasta, Partidul Național Liberal filiala Teleorman a considerat că atitudinea primarului comunei Crevenicu, domnul Iancu Adrian Constantin, încalcă prevederile legale și este de natură să producă paralizarea activității autorității publice locale care este Consiliul Local.
Conform art. 56, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 a Administrației publice locale –  “Consilierii răspund în nume propriu pentru activitatea desfășurată în exercitarea mandatului, precum și solidar pentru activitatea consiliului din care fac parte și pentru hotărârile pe care le-au votat”.
Privită și din acest punct de vedere, fapta primarului comunei Crevenicu de a nu convoca timp de patru luni ședințele ordinare ale Consiliului Local periclitează activitatea consilierilor locali de a-și exercita mandatul încredințat de către comunitate.
În consecință, Partidul Național Liberal Filiala Teleorman a solicitat ca Prefectul Județului Teleorman, în baza dispozițiilor art. 128, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 a Administrației publice locale, să dispună luarea măsurilor legale, după caz, contravențional, administrativ, civil sau penal, împotriva primarului comunei Crevenicu.
La sesizarea susmenționată, Instituția Prefectului Județului Teleorman a răspuns prin adresa nr.II/5978 din 18 iulie 2018, arătând că:
„Din verificarea actelor administrative a rezultat, pe de o parte, că primarul comunei Crevenicu nu a convocat lunar consiliul local, în ședințe ordinare, în acord cu dispozițiile art. 39, ali. (1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar pe de altă parte, faptul că, la convocarea primarului comuneei, consiliul local al comunei s-a întrunit lunar în ședințe.”
Prin urmare, potrivit adresei citate, “pe de o parte,  primarul comunei Crevenicu nu a convocat lunar consiliul local, în ședințe ordinare”, iar,  “pe de altă parte, la convocarea primarului comunei, consiliul local al comunei s-a întrunit lunar în ședințe”.
Din această dilemă Instituția Prefectului Județului Teleorman nu poate ieși, cum ar spune  nenea Iancu Caragiale.
Prefectura mai precizează că l-a înștiințat în scris pe primarul comunei Crevenicu cu privire la obligațiile ce îi revin, ca și cum acesta nu ar cunoaște legea.
În realitate, prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu,  încearcă să acopere evidentele încălcări ale Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, în loc să dispună sancționarea acestuia, potrivit propriilor competențe legale, îl acoperă.
Astfel înțelege prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu, să vegheze la respectarea și aplicarea legilor în județul nostru.
Dar ne mai miră, într-un județ în care legea este, de fapt, înlocuită de voința celor de la putere, în speță PSD – ALDE?

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare