13.3 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Primarul Ciprian Ciuperceanu: “ Este vital să avem profesionişti care să ne salveze vieţile în situaţii neprevăzute”

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ieri, 6 octombrie, în prezenţa prim adjunctului IGSU, colonel Radu Cristian, a şefului ISU Teleorman, colonel Stancu Marius, a primarului Ciprian Ciuperceanu şi a oficialităţilor judeţe şi locale a fost operaţionalizat Punctul de lucru al pompierilor militari din comuna Drăgăneşti Vlaşca. Cu o investiţie de peste 150.000 de euro, mare parte din bugetul local, în Punctul de lucru, de departe cel mai modern din judeţ, vor activa şapte subofiţeri şi paramedici, subunitatea fiind utilată cu o autospecială cu apă şi spumă şi o Ambulanţă SMURD.

“Am dat gir unei asemenea investiţii pentru că este de o importanţă vitală să avem în comuna noastră o echipă de profesionişti care să ne salveze la timp vieţile şi bunurile, în caz de nevoi, de situaţii neprevăzute sau de dezastre naturale. Ca edil, pun mai presus de orice interesul cetăţenilor, viaţa şi traiul acestora. Consider că preveţia şi prompta intervenţie a pompierilor şi a echipajelor SMURD trebuie să fie prioritatea numărul unu, în fiecare localitate”, a declarat Ciprian Ciuperceanu, primarul comunei Drăgăneşti Vlaşca.

Operaţionalizarea Punctului de lucru, spun reprezentanţii ISU Teleorman, va reduce timpii de răspuns  la diferite intervenţii cu un procent între 50 – 95% faţă de cei actuali.

Totodată, la baza înființarii punctului de lucru a stat și evoluţia din ultimii ani a fenomenelor meteorologice periculoase ale căror manifestări au fost dintre cele mai variate: înzăpeziri, blocarea căilor de acces, creşterea numărului incendiilor de mirişti si vegetaţie uscată.

“Apreciem că acest Punct de lucru din localitatea Drăgănești Vlașca este, în principal, rezultatul implicării autorităților locale și județene, fapt pentru care le mulțumim pentru toate demersurile pe care le-au realizat în vederea operaționalizării acestei subunități de intervenție, care de astăzi va fi mult mai aproape de cetățeni. Vorbim de un număr de 11 localități (Drăgănești Vlașca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvași, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari și Valea Cireșului), cu o populație de aproape 12000 de persoane și o suprafață de cca. 25000 de ha”, a precizat colonelul Stancu Marius.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare