28.1 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Primarul bețivan, condamnat la 8 luni de închisoare, așteaptă ordinul Prefectului de încetare a mandatului înainte de termen

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Marin Vișănoiu, noul primar din localitatea Săceni, nu va avea viață lungă în fruntea administrației publice locale. Magistrații de la Judecătoria Roșiorii de Vede l-au condamnat pe edil la 8(opt) luni de închisoare cu suspendare și au decis un termen de supraveghere de 2(doi) ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii. Motivul: la sfârșitul anului 2015, Vișănoiu a condus un autoturism pe drumurile publice, sub influența alcoolului. Omul era atât de beat, încât polițiștii s-au chinuit zeci de minute să-l facă pe șofer să sufle în etilotest.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Roșiorii de Vede, la începutul anului curent, iar la primul termen magistrații au decis că se constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală conform rechizitoriului 1414/P/2015 din 25.01.2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede privind pe inculpatul VIŞĂNOIU MARIN, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Două luni mai târziu, a venit și soluția, în sensul că ” se stabileşte pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare în sarcina inculpatului VIŞĂNOIU MARIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului…Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Totodată, actualul primar are obligația să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Orice nerespectare privind măsurile de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere îi poate aduce lui Vișănoiu închisoare cu executare.

Considerând pedeapsa exagerată, primarul Marin Vișănoiu a declarat apel. Primul termen de judecată, de la Curtea de Apel București, avea să fie și ultimul. În 29.06 2016, s-a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Vişănoiu Marin împotriva sentinței penale nr. 99/17.05.2016 pronunțată de Judecătoria Roşiorii de Vede. Definitivă.

Pe cale de consecință, prefectul Dan Carmen Daniela va emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen, atunci când instanța de judecată, în cazul respectiv CAB, va transmite motivarea. Cu alte cuvinte, locuitorii din comuna Săceni vor fi chemați, din nou, la urne pentru alegerea primarului. Alegerile anticipate ar putea avea loc la sfârșitul acestui an, odată cu cele pentru Parlamentul României.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare