26.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 14, 2024

Primăriile din Teleorman se pot înscrie în programul pentru apă, canalizare şi staţii de epurare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Unităţile Administrativ-Teritoriale se pot înscrie, în perioada 5 aprilie-6 mai 2024, în programul ce vizează realizarea de sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate, pentru care a fost alocat un buget de 1,5 miliarde de lei, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

Derularea ediţiei din acest an a programului de realizare a sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate-apă-canal va avea loc în perioada 5 aprilie 2024, ora 10:00-6 mai 2024, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Înscrierea în cadrul acestei sesiuni se va face prin intermediul aplicaţiei informatice AFM, în limita a 200% din bugetul alocat sesiunii. Potrivit sursei citate, programul ce are alocat un buget de 1,5 miliarde de lei are caracter multianual şi se desfăşoară la nivel naţional, pe regiuni. Programul are caracter multianual şi se desfăşoară la nivel naţional, pe regiuni. Sumele alocate pe fiecare regiune, în funcţie de numărul locuitorilor din judeţe.

Potrivit AFM, suma alocată regiunii Sud-Muntenia, formată din şapte judeţe printre care şi Teleorman, este de 225.493.346 de lei. În cadrul programului se finanţează tipurile de investiţii care vizează atât înfiinţarea sistemelor de alimentare cu apă şi a sistemelor de canalizare, cât şi extinderea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi sistemelor de canalizare existente.

Solicitanţii eligibili în cadrul programului sunt: Unităţile Administrativ-Teritoriale la nivel de comună, oraş, municipiu, judeţ; subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti; asocierile fără personalitate juridică, încheiate între solicitanţii din cadrul aceleiaşi regiuni. Conform ghidului de finanţare al programului, se acordă fonduri în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Finanţarea se acordă din fondurile alocate regiunilor, în funcţie de categoria UAT din care face parte solicitantul, după cum urmează: 12 milioane de lei (cu TVA)-pentru UAT cu o populaţie mai mică de 5.000 de locuitori; 20 milioane de lei (cu TVA)-pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 5.000-10.000 de locuitori; 30 milioane de lei (cu TVA)-pentru UAT cu o populaţie mai mare de 10.000 de locuitori. Totodată, în cazul judeţelor şi asocierilor fără personalitate juridică, finanţarea se acordă în funcţie de numărul şi categoria UAT cuprinse în proiect, prin însumarea valorilor corespunzătoare.

AFM precizează că un proiect poate presupune atât lucrări destinate sistemelor de alimentare cu apă, cât şi lucrări destinate sistemelor de canalizare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare